Invazia căpuşelor şi fenomenul de Super Lună

By | 3 mai, 2012
Distribuie prietenilor!

Multă lume a fost mirată sau chiar îngrijorată de mulţimea de ştiri din presă despre o invazie fără precedent cu căpuşe în parcurile şi spaţiile verzi din Bucureşti şi din ţară.

M-am gândit iniţial că este o nouă intoxicare din multele care s-au practicat în mass-media în ultimii ani, menită să abată atenţia de la ceva mai important, sau pentru a promova o nouă afacere a unor băieţi şmecheri, cu produse împotriva căpuşelor sau ceva asemănător.

Jucându-mă cu telecomanda pe televizor l-am văzut pe Emil Străinu, expertul în paranormal şi teorii ale conspiraţiei, vorbind la o emisiune de pe Kanal D despre acest subiect.

După cum cred că se ştie deja, duminică, pe 6 mai, se va produce din nou fenomenul de Super Lună, adică Luna se va afla cel mai aproape de Pământ, concomitent cu faza de Lună Plină.

Col. Emil Străinu formula ipoteza că ar fi o legătură între acest fenomen astronomic şi invazia căpuşelor. Pe lângă aceasta, alte explicaţii oferite în emisiune ar fi că avem de a face cu o răspândire intenţionată a acestor insecte, folosită ca armă biologică, sau pentru exterminarea câinilor fără stăpân. O altă ipoteză ar fi aceea că cineva ar dori să înceapă o afacere cu produce contra acestor dăunători şi această răspândire intenţionată a lor ar fi folosită în scop de promovare, aşa cum bănuiam şi eu.

Mă gândesc că ar putea fi şi o legătură între invazia căpuşelor şi numeroasele avioane care au lăsat pe cer dâre de tip chemtrails, din ultimele zile, raportate de multe persoane din România, pe care le-am observat şi eu deasupra Bucureştiului. Chiar zilele acestea remarcasem într-o discuţie, un număr mai mare ca de obicei de avioane pe cer.

6 păreri la “Invazia căpuşelor şi fenomenul de Super Lună

  1. Alex

    Luna plina a fost in fiecare an, acum o fi ultima luna pedelista, de aia tre sa fie cu fanfara. Capusele, ca si gripa aviara, apar cand trebuie. Dar macar fac poze „la luna” 🙂

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Nu e vorba de faptul că e Lună plină ci, aşa cum am spus, Luna plină coincide cu perigeul lunar, adică Luna este cel mai apropape de Pământ. Evident legătura cu invazia căpuşelor este doar o speculaţie. 🙂

  3. Alex

    Luna ca luna, dar radiatiile solare, astea au adormit, in timp ce soarele arde tot mai tare. Radiatii, cutremure, crize interminabile-fiecare mic subiect e un „.exe” ce haleste atat din RAM cat si din CPU. Asta ca sa pierdem poza (missing the picture).

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Exploziile solare, topirea gheţarilor din Antarctica primăvara, super luna, taifunurile, cutremurele, toate acestea sunt fenomenele naturale absolut normale care se produc mereu, dar în mass-media sunt prezentate ca şi cum ar fi ceva apocaliptic, ceva care prevesteşte schimbări importante pentru omenire. Cam asta era starea de spirit şi prin anii ’30 când în România era la mare modă Petrache Lupu, sfântul de la Maglavit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge