După invazia căpuşelor urmează ţânţarii ucigaşi

By | 20 iunie, 2012
Distribuie prietenilor!

Nici nu s-a stins bine isteria cu invazia căpuşelor că a apărut o alta, legată de ţânţarii care te pot ucide cu o simplă înţepătură. Ocupaţi probabil cu campania electorală, primarii din Bucureşti au vam uitat să facă stropirea anuală cu insecticid împotriva ţânţarilor, aşa că iubita noastră Capitală este iar plină de „vampiri zburători”.

Edilii motivează actuala situaţie prin faptul că a plouat mult în ultima vreme şi tratamentele împotriva ţânţarilor nu au avut efect.Prin urmare au şi apărut în presă articole care alarmează populaţia în legătură cu pericolele, unoeri mortale, pe care le reprezintă aceste insecte, purtătoare ale unor viruşi care au suferit mutaţii genetice.

Invazia de ţânţari din ultima perioadă produce panică! Aceste insecte au ajuns atât de periculoase, încât pot omorî cu o simplă înţepătură. Profesorii de la Facultatea de Biologie din Bucureşti au realizat un studiu asupra răspândirii în ţara noastră a unor virusuri-mutant, printre care gripa ucigaşă, aduse din Asia de ţânţarii-tigru. Bolile produse de aceştia omoară anual două milioane de oameni în lume.

Sursa: Libertatea

Lăsând la o parte isteria şi mesajele senzaţionaliste din presă, vreau să spun că există totuşi o parte de adevăr în aceste afirmaţii. De când au încetat ploile, m-am trezit şi eu că sunt invadat de ţânţari, care m-au cam înţepat în ultimul timp. Şi vreau să spun că de aproximativ două săptămâni mă simt cam rău: mă doare capul, stomacul, am avut şi ceva febră, mă dor şi măsele, iar acum am probleme şi cu articulaţiile, deşi afară e foarte cald şi nu poate fi vorba acum de  reumatism.

Medicii spun că trebuie să luăm antii-nflamatorii şi anti-histaminice, dacă suntem înţepaţi de ţânţari. Eu am luat doar paracetamol şi mi-am făcut nişte ceaiuri, fapt care m-a făcut să mă simt mai bine câteva zile. Nu ştiu dacă e vorba de ţânţari-tigru şi virusuri mortale aduse din Asia, dar cert este că te poţi îmbolnăvi în urma înţepăturilor acestor insecte.

0 păreri la “După invazia căpuşelor urmează ţânţarii ucigaşi

  1. Alex

    Nastase impuscandu-se profesionist? Pacat ca nu era in direct, as fi fost exagerat de curios de reactiile tovarasului! Ce l-a facut sa incerce asa ceva?
    Impulsiv? Nu!
    Emotiv? Nu?
    Santajabil cu ceva? Putea fi santajat si pana acum, cu toate privatizarile frauduloase pe care le-a facut ca si restul ministrilor si premierilor.
    Privilegiat? Da! Nu orice nenorocit datornic are in dotare pistol cu care sa se joace.
    Ma intreb daca nu cumva in urma unor promisiuni Nastase s-a lasat convins sa faca pana si acest gest. Sau santaje?
    Era santjabil si pana acum, ca orice alt politician ajuns in varf, insa plagiatul lui Ponta nu e suficient, lumea se plictiseste. Trebuie sange, si omul la comanda si-a facut treaba. Cine neaga ideile de mai sus ar trebui sa argumenteze psihiatric ca Nastase era un sinucigas care si-a camuflat boala si escamotat trairile pana fix acum, cand guvernul e in pioneze. Daca ar fi fost presiuni, care oare? Mereu opozitia s-a simtit bine in ultimii 22 de ani.

    E exagerat de interesant ca nici un membru de seama PDL nu s-a impuscat! Nu vor sa para victime pentru ca deja sunt sub oprobiul public, desi logica ar trebui sa fie contrara.
    Una din perspective ar fi:
    Vorbirea clară şi răspicată a politicienilor, sau cum susţin că suntem un popor de psihopaţi!
    Oamenii normali sunt nu majoritatea, ci marea majoritate, adică peste 90 şi ceva % din populaţie. Aceşti oameni sunt seduşi de vorbirea clară, fermă, răspicată a politicienilor. Inclusiv de asta îşi fac speranţe cu fiecare lichea care apare sau reapare pe scena politică.
    Oamenii normali au ezitări, e firesc, pardonabil; dovedeşte că au „psihic” şi nu un disc care se repetă. Însă aceşti oameni nu seduc şi nu atrag. Deci cumva cei peste 90% sunt atraşi nu de trăsăturile lor, ci de anormalitate.
    În patologie exprimarea abruptă, spartă se consideră a fi simptom al bolii. Psihologii sociali au făcut experimente privind aşteptările unui grup-ţintă în funcţie de informaţiile primite. Dacă grupului i se spune că vor avea în faţă un bolnav psihic, oricum s-ar manifesta va naşte suspiciuni. Şi psihiatrii caută semne de boală în normalitate. Cu alte cuvinte, bolnavul care vorbeşte clar şi răspicat n-are nici o şansă, comparativ cu un politician.
    Normalitatea e categorială, dar fiecare categorie există doar pe hârtie; concret ele se intersectează. Mic exemplu: dacă un politician îşi ia Maserati (spre mândria mea, nici nu ştiu dacă am scris corect, şi nici nu verific!) din 10% furăciune lunară, e normal la cap. Dacă un bugetar îşi ia Logan în rate, e bolnav psihic. Singurii oameni sănătoşi la cap sunt politicienii de fapt, din toate punctele de vedere (aşa cum e definită normalitatea, psihiatric). Ei au grijă de sine, de confort, au grijă şi de odrasle, le construiesc viitorul, unul la fel de sigur ca şi al lor. Doar populaţia se puieşte în neştire, fără a avea vreun proiect pentru copii. Copiii sunt de fapt cel mai mare „proiect”. Nicăieri în lume (excepţie fiind populaţiile) nu se acceptă că un proiect merge de la sine, şi că managerul de proiect are filosofia lui „ce-o fi o fi”.
    Schizofrenia populaţiilor susţine capitalismul. Exemple: când Ciumara zicea că sacrifică 1000, fiecare s-a gândit că nu face parte din mia aia. Când s-a vorbit de belirea bolnavilor, s-au gândit că nu vor ajunge bolnavi. Când s-a torpilat sistemul sanitar, s-au gândit că nu vor ajunge în spitale. Dedublarea asta a personalităţii îl face pe român, şi pe orice om din popor „martor” intangibil. Dar sunt destui psihopaţi care se sinucid cu credinţa că spiritul lor va dăinui. Românii nici măcar să se sinucidă în bloc n-au curajul; au nevoie de politicieni. Ca nişte bolnavi paralizaţi care cer rudelor un „unplug”, o deconectare de la aparate.
    Politica românească, graţie posturilor băsiste gen Antenele, a devenit un drog necesar. Fără el, populaţia ar intra în sevraj. Ca şi ţigările, mai întâi e plăcerea, apoi dependenţa. Cu ce-şi populează minţile spălaţii pe creier? Cu pseudo-analize politice, iar jurnaliştii le lasă impresia „controlului”. E acel control pe care psihologul încarcerat îşi psihanalizează caraliul, fiind mândru că i-a pus un diagnostic. Poate astfel, e mai cooperant.

  2. anomis

    Nu pot sa ma abtin si sa nu dezvalui satisfactia pe care am avut-o cand am descoperit acest blog.Cam asa imi doresc sa devina toti romanii,ca tine…sa citeasca ,sa afle,sa cerceteze ca sa poata separa albul de negru si sa nu devina neutri sau indiferenti.M-ar interesa daca spiritual cautarea ta s-a limitat doar la ocultisme sau ai ajuns si in gradina adevarului,adica ortodoxism.

  3. remy71

    Acum doua zile am fost nevoit sa ma duc in padure sa caut araci pentru rosii.Stiam ce ma asteapta(puzderie de tantari).M-au ciuruit tantarii.Nu madoare capul,nici stomacul,nu am febra,nu am nimic.Isteria asta mi se pare falsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge