Metrorex a scumpit călătoriile cu metroul

By | 5 august, 2012
Distribuie prietenilor!

Cu începere de ieri, Metrorex a majorat costul călătoriilor cu metroul, cea mai mare creştere fiind la cartela cu zece călătorii.

Iată care sunt noile tarife:

  • cartela cu 2 călătorii – 4 lei
  • cartela cu 10 călătorii – 15 lei
  • abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii – 20 lei
  • abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii – 60 lei
  • abonament lunar cu 62 de călătorii – 50 lei
  • abonament de o zi – 6 lei

Unul din motivele invocate pentru aceste scumpiri a fost „discrepanţa mare între costul unei călătorii cu metroul în România şi cel al unei călătorii din străinătate.”

Însă adevărata cauză a scumpirilor o constituie „contextul relaţiei cu FMI”, care taie şi spânzură în România după bunul plac:

Totodată, Metrorex menţionează că ajustarea tarifelor a stat la baza construcţiei echilibrate a bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei, în contextul măsurilor şi ţintelor stabilite în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Banca Mondială (BM) şi Comisia Europeană (CE).

Sursa: Gândul

Aştept cu nerăbdare momentul când FMI, BM şi CE vor realiza discrepanţa uriaşă dintre salariile şi pensiile din România şi salariile şi pensiile cetăţenilor din Uniunea Europeană, pentru a “recomanda” nişte măsuri pentru eliminarea acestui neajuns. Asta dacă tot ne măsurăm la “discrepanţe” în privinţa costurilor utilităţilor şi serviciilor cu alte state din UE.

0 păreri la “Metrorex a scumpit călătoriile cu metroul

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Tăriceanu este fiul vitreg al lui Dan Amedeo Lăzărescu, cel care a fost şeful Masoneriei române după Revoluţie. Lucrurile sunt mult mai complicate atât în România, cât şi în întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge