Ministrul german al Educaţiei demisionează în urma acuzaţiilor de plagiat

By | 9 februarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Ministrul german al Educaţiei şi-a anunţat demisia după ce o universitate i-a retras titlul de doctor, acuzând-o că a plagiat mai multe părţi ale lucrării ei. Acest lucru vine în timpul campaniei cancelarului Angela Merkel pentru un al treilea mandat.

Decizia de a demisiona a venit la câteva zile după ce Universitatea Heinrich Heine din Düsseldorf i-a retras Ministrului Educaţiei, Annette Schavan titlul de doctor, în urma dezvăluirilor referitoare la plagiat. O revizuire a tezei sale de doctorat din 1980, având ca temăt formarea conştiinţei, a fost efectuată după ce un blogger anonim a lansat acuzaţiile de plagiat în luna mai.

Ancheta a culminat marţi cu o decizie de revocare a titlului de doctor deţinut de Schavan pe baza dovezilor găsite de consiliul universităţii conform cărora, aceasta, în mod „sistematic şi deliberat”, a copiat părţi ale tezei sale de la alţi autori.

Ministrul neagă acuzaţiile, intenţionând să ia măsuri legale împotriva deciziei universităţii.

Sursa: RT

După cum se poate observa, este vorba de acelaşi tipar aplicat şi în România: revizuirea unor teze de doctorat elaborate cu mulţi ani în urmă, acuzaţii anonime pe Internet, apariţia bruscă a unor astfel de cazuri, exact în anumite momemte delicate din viaţa politică… Asta demonstrează că folosirea acuzaţiilor de plagiat ca armă politică împotriva adversarilor este metoda favorită în cadrul Uniunii Europene.

7 păreri la “Ministrul german al Educaţiei demisionează în urma acuzaţiilor de plagiat

  1. ChavaLito^

    ziceai ca „folosirea acuzaţiilor de plagiat ca armă politică împotriva adversarilor este metoda favorită în cadrul Uniunii Europene” da cu ce a fost impotriva UE ?

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Păi am zis eu că a făcut ceva? Spuneam doar că politcienilor din UE le place să-şi dea la gioale prin metoda asta cu plagiatul, aşa cum şi Băsescu şi PDL făceau în România. 🙂

  3. ChavaLito^

    aaa,ma gandeam ca zici ca Doamna asta fost ministru a fost impotriva unor initiative UE si ei au aranjat-o

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge