„Poziţia copilului”, o nouă mare victorie a filmului românesc

By | 17 februarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Dacă vrem să spunem că românii sunt buni la ceva la ora actuală, acest lucru trebuie să fie cu siguranţă filmul. Cinematografia românească contemporană este unul din puţinele lucruri autohtone recunoscute la nivel internaţional şi care este în continuă dezvoltare, deşi dispune de posibilităţi financiare modeste.

Cei care îmi citesc blogul zilnic au observat, cred, că am scris de multe ori despre ultimele filme româneşti lansate, fiind invitat adesea la proiecţiile în avanpremieră organizate de „Parada Film” pentru bloggeri şi social media.

În ultimii ani au apărut multe filme româneşti bune, realizate de cineaşti tineri, unele dintre ele fiind apreciate la festivaluri de film de la noi sau din străinătate.

Ieri cinematografia românească a repurtat un imens succes la Festivalul de film de la Berlin, unde filmul lui Călin Peter Netzer „Poziţia copilului” a câştigat „Ursul de aur”. Este unul dintre cele mai mari succese ale cinematografiei româneşti, dar cu siguranţă cel mai mare succes de până acum obţinut de producătorul Ada Solomon şi evident un punct culminant în cariera de regizor a lui  Călin Peter Netzer.

calin-peter-netzer

Sursa foto

Tânărul cineast s-a mai remarcat în 2010 cu pelicula „Medalia de onoare”, avându-l în rolul principal pe marele actor Victor Rebengiuc, film în care îţi face apariţia şi fostul preşedinte Ion Iliescu interpretându-şi propriul rol.

Deocamdată nu pot să vă spun prea multe despre filmul „Poziţia copilului” pentru că încă nu l-am văzut, dar din ce am citit, scenariul este unul cu totul special, actorii sunt nemaipomeniţi şi Luminiţa Gheorghiu are o interpretare de excepţie şi un mega rol.

Premiera filmului în România va avea loc pe 7 martie şi va fi lansat în cinematografe pe 8 martie. Sper să îl văd şi eu cât mai curând! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge