Catastroika – trecerea activelor de stat în mâinile multinaţionalelor

By | 22 martie, 2013
Distribuie prietenilor!

Documentarul „Catastroika”, realizat în 2012 de greci, ca o continuare a deja celebrului „Debtocracy”, analizează ofensiva corporaţiilor multinaţionale pentru acapararea serviciilor de utilitate publică din întreaga lume şi lupta cetăţenilor şi guvernelor pentru a recupera aceste utilităţi de care trebuie să beneficieze toată lumea în mod democratic.

Începând cu Rusia, Europa şi terminând cu Statele Unite, sunt trecute în revistă modul în care au fost privatizate principalele servicii publice cum ar fi căile ferate, apa sau electricitatea şi urmările economice asupra ţărilor respective. Rezultatele sunt dezastruoase: preţuri uriaşe, servicii mai proaste şi cheltuieli mai mari din banii publici.

Este un documentar care trebuie văzut de cât mai multi români, pentru că, spre deosebire de multe alte naţiuni, noi nu suntem conştienţi încă de urmările catastrofale ale privatizărilor sectorului public al economiei, iar guvernanţii ne prezintă în continuare, în mod mincinos, acest transfer către multinaţionale, ca pe o soluţie de ieşire din criză şi de relansare a economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge