Ce promitea USL în campania electorală

By | 6 aprilie, 2013
Distribuie prietenilor!

E drept că au trecut doar 5 luni de la alegerile parlamentare din 9 decembrie, dar totuşi, cred că e bine să facem o analiză  şi să vedem ce s-a promis şi ce s-a realizat până acum.

Am primit de la un cititor un flyer de campanie al USL în care ni se făceau promisiuni de schimbări radicale şi de reparaţii ale dezastrului produs de regimul Băsescu-Boc. Promisiunile erau enumerate într-o listă intitulată „Cele 7 mari victorii împotriva regimului Băsescu”.

Să vedem şi care sunt aceste 7 mari victorii:

1. Oprirea jafului mafiei PDL – Blejnar, Boc, Duţă, Videanu – miliarde economisite; banii merg spre agricultură, spre sănătate şi spre reparaţii sociale; începe curăţenia la ANAF, la CNAS, la fonduri europene; Fonduri importante obţinute în domenii cheie, după oprirea jafului gândit de PDL

2. Băsescu, izolat la Cotroceni, după 7,4 milioane de voturi împotriva sa. În urma referendumului, chiar dacă nu a plecat, Băsescu a fost lovit puternic de cel mai mare vot împotriva cuiva din istoria României. În 2013, vom scăpa de Băsescu!

3. Oprirea marilor proiecte de risipă bugetară – PNDI, 30% mai mici cheltuielile de protocol şi cu vizite externe; Am acoperit găurile lăsate de PDL în buget – nu erau bani pentru agricultură, pentru spitale, pentru clasa zero etc. Conform bugetului PDL, România trebuia să se închidă în noiembrie!

4. Depolitizare în Justiţie. Numiri transparente în justiţie, spre deosebire de politizarea din ultimii ani.

5. Oprirea fraudelor din zona fondurilor europene – repornirea plăţilor oprite din cauza fraudelor din perioada guvernărilor PDL (refinanţăm proiectele europene).

6. Oprirea vânzării resurselor ţării pe preţuri de nimic, fără beneficii consistente pentru România – rediscutarea proiectelor controversate, precum Cuprumin etc.

7. Oprirea decapitalizării sistemului energetic naţional şi a întreprinderilor de stat prin contractele preferenţiale ale „băieţilor deştepţi” ai PDL.

Vă las pe voi să apreciaţi ce s-a respectat până acum din ce s-a promis în campania electorală şi ce nu. Eu sunt tare curios cum rămâne cu punctul 2, în care scrie că în 2013 scăpăm de Băsescu. Nu prea se vede că am scăpa prea curând! 😀

O părere la “Ce promitea USL în campania electorală

  1. Ion

    Eu nu inteleg pct 6,7.Cum c@cat spun ei că au oprit vânzărea resurselor ţării pe preţuri de nimic şi că au oprit decapitarea sistemului energetic naţional şi a întreprinderilor de stat prin contractele preferenţiale ale “băieţilor deştepţi” ai PDL?Nu au pic de bun simţ măcar.Ar trebui traşi macar o sută două de porci in tepe si puse la intrarea in Parlament.Cât de Băsescu,ori cu el ori fără el,e tot o laie. Abia de mai latră o dată la lună şi atunci fara scop sau ţintă .Sincer imi e frică sa ma gândesc la viitorul presedinte care va fi ,,votat” de romîni in locul ăstuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge