Doi agenţi FBI implicaţi în arestarea lui Djohar Ţarnaev au murit la un antrenament

By | 24 mai, 2013
Distribuie prietenilor!

Doi membri ai unităţii de elită a FBI-ului pentru combaterea terorismului au murit vineri în timp ce exersau coborârea rapidă din elicopter cu frânghia pe o navă, a anunţat luni (20 mai a.c. n.t.) FBI-ul într-o declaraţie.

Declaraţia a oferit puţine detalii cu privire la moartea agenţilor speciali Christopher Lorek şi Stephen Shaw, altele decât acelea că un elicopter a întâmpinat dificultăţi nespecificate şi agenţii au căzut de la o „distanţă semnificativă.”

Luna trecută, echipa a fost implicată în arestarea lui Djohar Ţarnaev, unul din suspecţii în atentatele cu bombă de la maratonul din Boston. Şi în luna februarie, aceasta a salvat un băiat de 5 ani, ţinut ostatic timp de şase zile într-un buncăr subteran din Alabama.

„Ori de câte ori lucrurile merg foarte prost, FBI-ul cheamă Echipa de Salvare a Ostaticilor E 911 a guvernului „, a spus Coulson (Danny Coulson, fost director adjunct al FBI-ului n.t.).

Irvin Wells, un fost agent special FBI, care s-a retras în 1990, după ce a condus biroul din Norfolk timp de trei ani, a subliniat că Echipa de Salvare a Ostaticilor este diferită de echipele obişnuite SWAT ale FBI. El a menţionat că agenţii repartizaţi la o echipă a departamentului operativ SWAT trebuie, de asemenea, să îndeplinească şi alte sarcini în interiorul biroului, în timp ce agenţii numiţi în Echipa de Salvare a Ostaticilor nu au şi alte atribuţii.

Sursa

Ca să vezi! Ce coincidenţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge