Doi agenţi FBI implicaţi în arestarea lui Djohar Ţarnaev au murit la un antrenament

By | 24 mai, 2013
Distribuie prietenilor!

Doi membri ai unităţii de elită a FBI-ului pentru combaterea terorismului au murit vineri în timp ce exersau coborârea rapidă din elicopter cu frânghia pe o navă, a anunţat luni (20 mai a.c. n.t.) FBI-ul într-o declaraţie.

Declaraţia a oferit puţine detalii cu privire la moartea agenţilor speciali Christopher Lorek şi Stephen Shaw, altele decât acelea că un elicopter a întâmpinat dificultăţi nespecificate şi agenţii au căzut de la o „distanţă semnificativă.”

Luna trecută, echipa a fost implicată în arestarea lui Djohar Ţarnaev, unul din suspecţii în atentatele cu bombă de la maratonul din Boston. Şi în luna februarie, aceasta a salvat un băiat de 5 ani, ţinut ostatic timp de şase zile într-un buncăr subteran din Alabama.

„Ori de câte ori lucrurile merg foarte prost, FBI-ul cheamă Echipa de Salvare a Ostaticilor E 911 a guvernului „, a spus Coulson (Danny Coulson, fost director adjunct al FBI-ului n.t.).

Irvin Wells, un fost agent special FBI, care s-a retras în 1990, după ce a condus biroul din Norfolk timp de trei ani, a subliniat că Echipa de Salvare a Ostaticilor este diferită de echipele obişnuite SWAT ale FBI. El a menţionat că agenţii repartizaţi la o echipă a departamentului operativ SWAT trebuie, de asemenea, să îndeplinească şi alte sarcini în interiorul biroului, în timp ce agenţii numiţi în Echipa de Salvare a Ostaticilor nu au şi alte atribuţii.

Sursa

Ca să vezi! Ce coincidenţă!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge