Dacă SUA au datorii, să le plătească!

By | 16 octombrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Preşedintele Băncii Mondiale Jim Yong Kim a avertizat că Statele Unite se apropie de o perioadă “foarte periculoasă” după un nou eşec sâmbătă al responsabililor politici de a ajunge la un acord pentru criza bugetară şi plafonul datoriei, informează AFP.

“Suntem acum doar la cinci zile de un moment foarte periculos”, a declarat Kim la închiderea reuniunii anuale a Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional la Washington.

Trezoreria Statelor Unite a anunţat că nu ar avea lichidităţi pentru a respecta toate termenele ţării începând cu 17 octombrie, dacă plafonul datoriei nu este ridicat.

Pieţele financiare din întreaga lume ar fi afectate de criză în caz de intrare în incapacitate de plată a Washingtonului, mai ales ţările în curs de dezvoltare.

“Cu cât ne apropiem de data limită, cu atât mai mare va fi impactul asupra lumii în curs de dezvoltare”, a spus Kim.

“În cazul în care termenul limită este atins, ar fi un eveniment dezastruos pentru ţările în curs de dezvoltare şi acest lucru ar putea fi foarte dăunător pentru economiile dezvoltate”, a adăugat el.

Sursa: Capital

Hai să gândim puţin acum! Dacă statul român are datorii, suferă  cumva economia SUA? Dacă statul bulgar, ungar, suedez, congolez etc. intră în incapacitate de plată, afectează asta cumva economia SUA?! NU!!! Atunci de ce SUA de câte ori fac datorii prea mari (către cine oare?) declară criză mondială şi bagă la plată toate statele lumii??? De ce nu îşi plătesc SUA datoriile ca orice alte state de pe glob şi de ce nu ne explică mai exact cum ne afectează nouă economia faptul că statul americam intră în „default”???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge