La ordinul UE Complexul Energetic Oltenia va fi închis

By | 30 decembrie, 2015
Distribuie prietenilor!

Profitând de faptul că nu mai este prim-ministru şi poate vorbi mai liber, Victor Ponta şi-a dat drumul la gură şi a dat din casa Bruxelles-ului câteva „secrete de familie”. Conform spuselor sale, într-o apariţie la TV Sud, Comisia Europeană intenţionează să închidă mineritul şi producţia de energie pe bază de cărbuni din România şi Polonia.

„V-o spun direct fără teorii conspiraționiste şi fără nici o altă panică. Da. Politica generală a Uniunii Europene este de a reduce şi chiar de a închide producția de Energie pe Cărbune. Şi sunt două ţări afectate: Polonia şi România.

Doi. Dacă se-nchid, Doamne fereşte, C.E.H (C.E. Hunedoara) şi pe urmă C.E.O. (C.E. Oltenia) toată Transilvania va cumpăra energie electrică, conform reglementărilor europene, din Cehia, Ungaria, Slovenia, Polonia.” – a declarat Victor Ponta.

Sursa: Fluierul

Şi ca dovadă că în politică nimic nu e întâmplător şi dacă ceva se întâmplă, înseamnă că a fost planificat, guvernul-marionetă de la Bucureşti, instalat în urma loviturii de stat ong-iste din noiembrie, a trecut la aplicarea indicaţiilor preţioase şi orientărilor venite de la Bruxelles. Ministrul Energiei, Victor Grigorescu şi dat seama dintr-o dată că C.E.H (C.E. Hunedoara) e într-o situaţie dezastruoasă şi s-ar putea să intre în faliment.

Complexul Energetic Hunedoara (CEH), un colos care cuprinde termocentralele Deva şi Paroşeni, precum patru mine viabile din Valea Jiului, are o situaţie financiară dezastruoasă şi riscă falimentul, susţine ministrul Energiei, Victor Grigorescu. Ieşirea în decor a complexului ar însemna privarea României de 5% din producţia de energie electrică a ţării. “Situaţia financiară a companiei este dezastruoasă şi temerea principală este că putem ajunge chiar la un faliment. O astfel de situaţie este complet inadmisibilă pentru că ne-am vedea puşi în faţa unei probleme sociale enorme în Valea Jiului şi a unei probleme de siguranţă a sistemului energetic naţional”, a declarat ministrul Grigorescu înainte de întâlnirea pe care a avut-o azi, 28 decembrie, cu managementul companiei, cu sindicatele din minerit şi cu autorităţile locale.

Şi cum ar putea fi ajutată o companie naţională să intre în faliment, dacă nu prin obligaţia de a achiziţiona „certificate de carbon” şi prin restructurarea prin fragmentare, după modelul de succes aplicat la CFR, Oltchim, RADET/ELCEN şi multe alte companii naţionale?

Statul român a iniţiat acordarea unui ajutor de salvare, în valoare de 167 de milioane de lei, sprijin care are girul Comisiei Europeane dar cu condiţia ca societatea să returneze un alt ajutor de stat, primit ilegal de companie, prin contracte directe cu Hidroelectrica. Totodată, Bruxelles-ul a impus drept condiţie pentru acordarea ajutorului separarea părţii termo de minele de huilă şi realizarea unui plan de restructurare, care trebuia prezentat în şase luni. Finanţele nu au eliberat ajutorul până când nu se returnează recuperarea celui legat de contractele cu Hidroelectrica. În acest caz, CEH s-a împrumutat de la Trezoreria statului. Într-un final, compania a primit o singură tranşă, de 98 milioane de lei. Târziu, pentru că nu a reuşit să cumpere la timp cota obligatorie de certficate de carbon, pentru că este poluator, şi din această cauză s-a ales cu o amendă de 538 de milioane de lei, de la Ministerul Mediului. Asta înseamnă o sumă de trei ori mai mare decât ajutorul solicitat.

Sursa: Cotidianul

Mult succes lui Cioloş şi „tehnocraţilor” lui la îndeplinirea neabătută a planului UE de distrugere a economiei naţionale (ce a mai rămas din ea) şi înaintare a României spre Globalism şi Noua Ordine Mondială!

4 păreri la “La ordinul UE Complexul Energetic Oltenia va fi închis

  1. anonim

    …Apare ENERGIA LIBERA in curand….

    FUNDATIA KESHE a pus gratuit la dispozitia intregii umanitati tehnologia care va transforma PLANETA PAMANT….
    Deci sa fim increzatori, cine stie, probabil UE -ul ne vrea binele…

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Aşa e, ai ghicit! De 26 de ani UE ne vrea numai binele! Şi lucrează mână în mână cu Fundaţia Keshe. 😆

  3. Qu

    De mult se incerca limitarea productiei de energie electrica la noi.
    Doar ca inchizand peste 1600 de mari intreprinderi, s-au dus marii consumatori si am avut energie disponibila din belsug, energie care ar fi putut sa coste 1/10 din cat costa acum.
    Totusi se pare ca au gasit metoda de control…sub pretextul renuntarii la productia pe baza de carbune.

    Inventia cu ‘certificate’ de tot felul e tot o metoda de a face unii bani din nimic pe seama prostilor.
    Qu´s last blog post ..SUA – Noua Germanie Nazista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge