Statul român jupoaie săracii şi scuteşte multinaţionalele

By | 4 ianuarie, 2016
Distribuie prietenilor!

Dacă aveţi curiozitatea să vă uitaţi pe rapoartele fiscale ale unor mari companii şi corporaţii multinaţionale din România vezi observa că, deşi au cifre de afaceri de miliarde de euro, la rubrica „Profit”, declară an de an ZERO lei/euro.

În schimb, când vine vorba de cetăţeanul simplu, sărac, cu cel mai mic salariu din UE şi împovărat de taxe şi bariere birocratice, atunci se aplică PREZUMŢIA DE VINOVĂŢIE, adică, mai exact, dacă nu declari venituri la Stat, atunci se prezumă automat că eşti EVAZIONIST.

Cel puţin asta reiese din ceea ce declară secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Gabriel Biriş:

Cum poți să zici „am trăit fără nici un venit” timp de șase luni? Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără să câștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat? Și atunci pentru persoanele care timp de șase luni nu au avut niciun venit s-a introdus obligativitatea să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie, adică 57 de lei pe lună, pentru asigurarea de sănătate.

Sursa: Republica.ro

Păi îţi spun eu cum se poate trăi, nu şase luni, ci chiar ani buni fără să ai nici un venit din salarii sau alte surse, domnule îmbuibat din bani publici, care ai uitat ce înseamnă viaţa grea şi plină de lipsuri, a celor pe care îi jumuleşti cu taxe şi impozite! Se poate trăi din mila rudelor, din veniturile soţiei/soţului şi nu în ultimul rând din economiile pe care le-ai făcut cu mari sacrificii pe vremea când aveai un loc de muncă! Prin sacrificiile de zi cu zi, prin renunţarea la multe plăceri ale vieţii sau chiar unele nevoi mai mult sau mai puţin vitale, prin eliminarea din listă a concediilor, vacanţelor, petrecerilor de sărbători, prin renunţarea la haine noi, la achiziţionarea de bunuri de folosinţă îndelungată necesare locuinţei, prin chivernisirea şi optimizarea cheltuielilor de zi cu zi, până la ultimul bănuţ cheltuit! Dar tu nu ai de unde să ştii asta, pentru că tu faci parte din clasa care parazitează populaţia acestei ţări şi probabil nu ai cunoscut niciodată astfel de constrîngeri şi greutăţi!

Pe urmă este absolut ridicol, sub pretextul că vrei să combaţi evaziunea, să impui o asigurare obligatorie în sistemul de sănătate, care se calculează pe baza veniturilor. Impozitele şi taxele se calculează pe baza a ceva pe care îl ai! Deci cum să plăteşti 5,5% din ceva pe care nu îl ai??? Dacă te duci la Fisc şi scrii în declaraţia fiscală, ZERO venituri, cum poţi din punct de vedere legal şi contabil să plăteşti 5,5% din salariul minim pe economie, PE CARE NU L-AI ÎNCASAT??? Deci se aplică prezumţia de vinovăţie pentru fiecare cetăţean al ţării, dar nu şi în cazul multinaţionalelor, care ar avea de dat la buget sume infinit mai mari decât un amărât, care nu mai reuşeşte să-şi găsească un loc de muncă şi trăieşte din economii şi din mila rudelor şi cunoscuţilor! RUŞINE STAT MAFIOT ŞI TRĂDĂTOR!

10 păreri la “Statul român jupoaie săracii şi scuteşte multinaţionalele

  1. Realistul

    Sunt și eu curios cum guvernul FMI Cioloș va impozita boschetarii din gări, țiganii ce trăiesc pe gropile de gunoi, persoanele ce ce colectează deșeuri din gunoaie, oamenii trecuți de 50 de ani care datorită vârstei nu-i angajează nimeni, tinerii șomeri ce trăiesc din pensia bunicilor și părinților, majoritatea din zone rurale și monoindustriiale unde apariția unui loc de muncă este o minune sau un fapt paranormal.Asata denotă ruptura de realitate a guvernanților, disprețul față de poporul român. Nici Aldof Hitler și nici implementatorul terapiei de șoc Augusto Pinochet nu au îndrăznit o astfel de aberație, să impozitezi persoane fără venit,cum să pui impozit pe nimic.Colonia Periferică România a Imperiului Nord Atlantic, aici sărăcii sunt impozitați iar corporațiile și miliardarii sunt scutiți de impozite și taxe. Grădina Maicii Domnului, pe dracu aici e iadul..

  2. mircea badea

    Nu pot sa nu te stimez cand scrii asa ceva.Ai inceput bine anul, combativ.
    Mai multe articole realiste/rebele dorim, astia care nu suntem dependenti de Salam… 🙂
    Si,as adauga,mai multa STIINTA si mai putine bazaconii false, gen satanism/astrologie/dacopatie…intelegi tu.
    Chestiile stil Jezebel ar merge intr-o sectiune de umor…

  3. Dan Tănăsescu Post author

    @Mircea Badea: Chestiile stil Jezebel ar merge într-o sectiune de umor pentru retarzi şi limitaţi intelectual, nu pentru oameni cu deschidere spre spiritualitate! 😀

  4. Dan Tănăsescu Post author

    @Qu: Măcar aia din clipul video s-a ales cu un loc de muncă. În România nu te alegi nici cu atât, dar tot plăteşti taxe! 🙁

  5. mircea badea

    Mda…
    Te incluzi intre aceia deschisi spre spiritualitate ??? (poate spiritism 🙂
    Te supraapreciezi,amice !
    Tocmai cand incercam sa te introduc in tagma celor inteligenti…

    Altfel,doar retardatii si limitatii intelectual citesc asa ceva

  6. Cugetatoru'

    mirciulica…fanule, exact doar redardatii si aia limitati din p.d.v. intelectual vor crede in continuare ca tot ce zboara se mananca ( ca asa-i mersul prostului iar prostimea doar il urmeaza).

    Plutocratii astia ( bine aia din spatele acestor marionete)….vor cere taxe si impozite ( pana la urma urmei si pe aer)…ca doar cine credeti ca intretine multinationale , implicit sectorul privat ( da, ati ghicit….noi prostimea care lucram si le platim totul…pt. ca nu mai putem sa vorbim de statul roman ci doar de javre corporatiste etc.). Nu mai putem vorbi de intretinerea oamenilor nevoiasi cat si de cei cu dizabilitati ….nu mai putem sustine industria autohtona cat si infrastructura ; mai mult de atat nu ma putem sa vorbim despre Romania ca o tara suverana ( si totul ce vedem noi apartine strainilor in mare parte …..noua ce ne-a mai ramas e doar aerul).

    Evident ca. aceste z.drente incearca sa ne jupoaie si pielea pl ca doar asa isi vor putea conduce in continuare companiile pe spatele nostru ( doar, cand vom vedea cu totii escrocheriile lor …..ori , vom da cu capul de pereti la cat de prosti suntem ori vom lua o atitudine si le vom plati macar locul de veci, cum se cuvine )!

  7. ionut

    @ Dan Tanasescu , daca imi permiti, te felicit pentru raspunsul pe care l-ai dat lui mircea badea

  8. Dan Tănăsescu Post author

    @mircea badea: O persoană cu adevărat inteligentă nu respinge nici un lucru înainte să îl înţeleagă. Eşti sigur că ai înţeles la ce se referă articolul despre „spiritul Jezebel”?! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge