E bine sau nu e bine să ne vindem ţara?

By | 9 august, 2018
Distribuie prietenilor!

Spre deosebire de mulţi tefelişti, am apucat anii ’90 în deplinătatea facultăţilor mintale. Deci îmi amintesc foarte bine politica acelor ani şi care erau sloganele, manipulările, şi propaganda vehiculate pe atunci în spaţiul public.

Şi atunci, duşmanul cel mai mare al patriei era tot PSD (PDSR) în frunte cu Ion Iliescu (ţiganu’, kaghebistu’ cucuveaua roşie, bunicuţa) şi Adrian Năstase (Bombonel).

Iliescu şi gaşca lui erau „comunişti” pentru că se împotriveau PRIVATIZĂRILOR, vânzărilor de fabrici şi uzine (mormane de fier vechi în opinia neoliberalului Petre Roman), LIBERALIZĂRILOR, DESCENTRALIZĂRII şi tot ce însemna în viziunea „dreptei” neoliberale „tranziţia la economia de piaţă” şi înaintarea României spre capitalism.

Cea mai bună dovadă că eşti comunist şi împotriva „reformelor” era să spui „nu ne vindem ţara”. Dacă nu voiai să-ţi vinzi ţara însemna că eşti un înapoiat, un dinozaur ceauşist, care se împotrivea progesului şi dezvoltării României.

PRIVATIZARE, LIBERALIZARE, REFORMĂ, DESCENTRALIZARE erau mantre, rugăciuni pe care fiecare adept al capitalismului, SUA, UE, NATO, Occidentului, trebuia să le rostească cu evlavie zilnic, oriunde, de la sculare până la culcare.

Traian Băsescu spunea în luna februarie anul 2000, citez:

A ne agăţa de un fals patriotism că pierdem băncile este complet
greşit.

Sursa

Pe vremea aceea Băsescu era negociator principal cu Banca Mondială în cadrul pogramului PSAL 2 şi s-a ocupat personal de vânzarea băncilor româneşti care trebuiau „depolitizate”, asta după ce au fost devalizate mai întâi de „băieţii deştepţi”.

Tot Băsescu s-a ocupat şi de programul PSAL 1 şi în cadrul acestor două programe a încheiat acorduri de privatizare pentru circa 64 de întreprinderi mari din industria de stat şi a iniţiat diponibilizări masive de muncitori, de ordinul milioanelor, mai ales din industria mineritului şi de la CFR, cu promisiunea că va crea noi locuri de muncă.

Revenind în zilele noastre, acum inamicul public numărul 1 este tot PSD, partidul lui Ion Iliescu (ţiganu’, kaghebistu’) şi al lui Liviu Dragnea (penalul) , şeful mafiei numită „ciuma roşie”, care, după ce că are mustaţă şi amantă de 25 de ani, mai este şi din Teleorman!

Dar acum PSD sunt „comunişti” pentru că au vândut (PRIVATIZAT) ţara, au furat şi au făcut pact cu ungurii să dezmembreze România (DESCENTRALIZARE).

Mie aici îmi sunt neclare cel puţin două lucruri.

În primul rând, de ce în anii ’90 era o mare minunăţie să îţi vinzi ţara şi acum, dacă îţi vinzi ţara înseamnă că eşti comunist şi mafiot?

În al doilea rând, dacă atunci nu voiai să-ţi vinzi ţara (PRIVATIZARE) de ce înseamna că eşti comunist, iar acum dacă îţi vinzi ţara eşti tot comunist???

Înţeleg, propaganda e propagandă, dar nu trebuie să avem şi noi puţină logică?! Dacă spuneaţi acum că Dragnea este agent CIA şi fan al lui Milton Friedman, poate mai credeam minciuna, dar aşa…

Şi pe urmă, nu v-aţi prins că DESCENTRALIZAREA este un preambul pentru REGIONALIZARE, care este un eufemism pentru DEZMEMBRARE?! Dacă nu mă înşel, băsiştii erau cei care voiau revizuirea Constituţiei pentru a strecura printre articole „şopârla” regionalizării!

Nu vrem regionalizare, dar ne plângem că Dragnea vrea să centralizeze puterea! Admirăm Polonia şi Italia că au lideri autoritari şi naţionalişti, dar Dragnea e mafiot şi comunist. Cum vine asta?

O părere la “E bine sau nu e bine să ne vindem ţara?

  1. Pingback: E bine sau nu e bine să ne vindem ţara? |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge