Un târg de Crăciun revoltător de tradițional

By | 12 decembrie, 2019
Distribuie prietenilor!

Ieri am fost la ”Târgul tradițional de Crăciun” din Piața Constituției. A fost o experiență de neuitat care practic mi-a schimbat viața. De cum am intrat pe poarta atent păzită de ochiul vigilent al unui agent BGS, am fost izbit direct în față de conceptul de ”tradițional”. Totul acolo era tradițional și pur românesc. Comercianții îmbrăcați în costume tradiționale populare românești, vindeau produse tradiționale românești: hamburgheri tradiționali românești, hot dogi tradiționali românești, vin fiert tradițional românesc, sărmăluțe tradiționale din carne de post, cârnați tradiționali de porc de post, șunculiță de porc de post, bineînțeles tradițională.

M-au impresionat mult și produsele tradiționale ”hend meid”, dar cel mai mult mi-au plăcut colindele tradiționale românești: ”Ui uiș iu ă meri crismăs”, ”Gingăl bels”, ”Letit snou” și bineînțeles cunoscutul colind ortodox ”Feliz Navidad” interpretat de celebra ortodoxă feministă Selin Dion.

Totuși acest târg are și unele minusuri. Nu am văzut pe acolo niciun curcubeu tradițional sau unicorni tradiționali românești. Foarte slab și la capitolul steaguri. M-am tot uitat și nu am văzut decât tricolorul. Nu tu tradiționalul steag american, ca să nu mai vorbesc de și mai tradiționalele steaguri UE și NATO! Pe urmă nu înțeleg de ce se numește ”Târg tradițional de Crăciun”? Nu puteau mai bine să-i zică ”Tredișionăl Crismăs Marchet” sau ”Tredișionăl Crismăs Hagăl”?! Păi ce facem, ne batem joc?!

3 păreri la “Un târg de Crăciun revoltător de tradițional

  1. Pingback: Un târg de Crăciun revoltător de tradițional | Dan Lee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge