Brexit-ul în perspectiva unui război mondial

By | 16 decembrie, 2019
Distribuie prietenilor!

Părerea mea, strict personală, legată de subiectul Brexit este că principalele două motive reale ale acestuia sunt:

  • Faptul că UE impune bancherilor internaționali londonezi anumite taxe și anumite reglementări care nu sunt deloc pe placul acestora.
  • O mutare strategică menită să ajute economia SUA aflată în dificultate, pe care o Europă slăbită economic și dezbinată prin puterea exemplului, o avantajează de minune.

Cred însă că mai există încă un motiv, poate chiar cu miză mai mare și la care nu cred că s-a gândit prea multă lume. Este vorba de poziționarea Marii Britanii în perspectiva unui posibil al treilea război mondial.

Anglia este practic legată ombilical de SUA, pentru că ambele sunt componente ale aceluiași imperiu globalist, deci nu ar putea să lupte niciodată împotriva Americii, fapt dovedit din plin de istoria modernă.

Având în vedere că, după toate datele, principalul conflict se va desfășura între SUA și Rusia și cum Germania, Franța și Austria, de fapt principalele puteri UE, se află în relații foarte bune cu Rusia și se pare că nu au de gând să strice prietenia prea curând, Marea Britanie nu ar putea lupta împotriva Europei din postura de membru UE, deci este necesară mai întâi această retragere strategică.

Practic, acum se formează principalele alianțe, axe și blocuri militare care își vor disputa sferele de influență într-o posibilă confruntare mondială.

Deja apar semne că se dorește și dezmembrarea NATO. Trump a anunțat că SUA își reduce conribuția la bugetul NATO, iar Franța, prin Macron, a lansat inițiativa creării unei armate unice europene, care să nu mai depindă de sprijinul american. De remarcat și contrele dintre Trump și Macron din ultima vreme pe tema oportunității NATO, ca garanție de securitate pentru Occident.

Să sperăm totuși că nu se va ajunge prea curând la un conflict mondial!

O părere la “Brexit-ul în perspectiva unui război mondial

  1. Xaeus

    NATO nu mai are scop si rost de la desfiintarea URSS. Rusia nu va ataca pe nimeni, nu are de ce. Pe americani nu ii tine sa-i atace pe rusi, nu au oua pentru d-astea. Din cauza asta e posibil sa fim folositi pe post de carne de tun intr-un conflict regional, cu i-au folosit foarte recent si pe kurzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge