Crizele actuale conduc spre un al treilea război mondial

By | 3 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

Trei crize majore par să fi fost provocate simultan, ca să reaşeze omenirea pe alte baze şi să introducă un nou concept de guvernare, după ce democraţia aşa cum a fost văzută până acum va da faliment. Este concluzia ce se desprinde dintr-o analiză a Reuters şi este izvorâtă dintr-un studiu global de după întâlnirea de la Davos. Cam la aceeaşi concluzie ajunseseră şi redacţia Agentia.org, în urmă cu câteva săptămâni.

Este vorba despre o Furtună Perfectă, cum o numesc cei de la Reuters, pe componente: o criză economică globală, secondată de o criză energetică, o revoltă mondială împotriva regimurilor dictatoriale, dar şi din cele democratice europene, o criză alimentară mondială. Toţi aceşti vectori conduc spre un al treilea razboi mondial care ar urma să aşeze omenirea pe noi baze. Cu o populaţie mult redusă numeric, fără pretenţii democratice, aceasta se va închina la un singur stăpân şi va face tot ce-i va spune acel stăpân. Masa monetară va dispărea, iar omenirea va munci pentru o elită doar pe „cazare şi masă”.

Analiştii au anticipat seria revoltelor din Lumea Arabă, de după Forumul de la Davos. S-a stabilit atunci ca focarul să fie în această zonă a lumii, ceea ce, iată, s-a adeverit la mai puţin de o lună de zile. Baza a fost pusă tot de FMI, mai mult sau mai puţin pe şest, iar sprijinul militar american s-a văzut în debarcarea lui Hosni Mubarak, prin parada de război din canalul de Suez.

Libia a ajuns să fie doar un punct de cotitură pe această hartă a revoltei mondiale. Un antrenament pentru adevarăta ţintă, care este Iranul lui Mahmoud Ahmadinejad. Deja numeroase voci cer intervenţia armată americană în Libia. La ONU s-a cerut ca regimul lui Gadhafi să fie răsturnat prin forţe militare externe. Adică exact ce-şi doresc americanii. Să nu intervină direct, ci doar la cererea maselor populare. Ei provoacă şi tot lor li se cere să intervină, o tactică folosită de multă vreme.

Foarte interesant, deci acest comentariu Reuters. El trebuie relaţionat cu războiul surd dintre China şi SUA pentru supremaţie mondială. Nu este o coincidenţă că exact în acest moment, armata SUA face exerciţii militare alături de Coreea de Sud, chiar lângă Coreea de Nord şi în coasta Chinei. Americanii au deschis războiul pe mai multe fronturi: în lumea arabă, în zona Chinei, dar şi în Europa, deocamdată de Est. Un precursor al revoltelor globale.

Sursa: Agentia.org

2 păreri la “Crizele actuale conduc spre un al treilea război mondial

  1. cumnatu'

    Daca este sa se ajunga sa muncesti pentru elita pe cazare si masa mi se pare perfect.Pai in vremurile noastre muncesti pentru niste securisti imbogatiti peste noapte din furaciune, care se cred elita pe nimic, basca mai aduci si bani de acasa pentru transport si mancare.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Da, cumnate dar securiştii încă nu ne-au implantat cipuri şi nu ne pun să ne înmulţim în eprubetă! 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge