Nu vă bucurați că dă faliment Horeca!

By | 4 noiembrie, 2020
Distribuie prietenilor!

Am postat pe Facebook un text în care spuneam că nu e bine să ne bucurăm că industria Horeca intră în faliment și am primit multe comentarii care denotă răutate și multă prostie. Se pare că aceste două lucruri ne caracterizează ca popor.

Unii au înțeles că deplâng soarta patronilor Horeca, pentru că am și eu interese și afaceri în domeniu.

Alții au tras concluzia că nu mai pot de grija angajaților Horeca, puturoși și vinovați de faptul că au votat, deci își merită soarta.

Nici una, nici alta nu a fost scopul postării. Dacă nu am fi atât de egoiști, invidioși și lipsiți de solidaritate și am încerca să și gândim puțin, am realiza că toți vom avea de suferit. Nu îmi pasă de soarta vreunui patron și nici nu duc grija vreunui angajat, dintr-un anume sector, dar având în vedere că 80% din economia românească (nu a României) este constituită de servicii, dacă se prăbușește Horeca, acest lucru va afecta întreaga economie.

Dacă zeci de mii de angajați vor ajunge pe drumuri aceștia vor trebui să se angajeze undeva și asta va spori și mai mult concurența pe piața muncii, unde și așa este aproape imposibil să te mai angajezi. Cei care au un loc călduț de muncă sau o mică afacere care încă mai merge, au impresia că viața e ușoară și frumoasă, dar cine și-a pierdut locul de muncă și este în căutare de job, înțelege foarte bine ceea ce vreau să spun.

Am auzit că șomerii din Horeca deja au început să facă cursuri de IT. La aceștia se mai adaugă alte câteva zeci sau chiar sute de mii de români veniți din UE și care nu se mai pot întoarce acolo. Și se vor mai adăuga și valurile de concediați din administrația de Stat pe care PNL-iștii vor să îi dea afară în cadrul viitorului program de ”austeritate”, similar cu cel al lui Băsescu-Boc din 2010.

Plus de asta, mai puțini angajați înseamnă mai puține taxe, mai puțin consum, iar rezultatul este prăbușirea economiei, criză și foamete. Așa că vă rog eu, nu mai fiți răi și imbecili, pentru că vom suferi cu toții!

3 păreri la “Nu vă bucurați că dă faliment Horeca!

  1. Corneliu

    Foarte frumos spus! Multi oameni care au o situatie sau o duc bine, nu inteleg realitatea faptului ca este mai bine pentru toata lumea daca MAJORITATEA populatiei o duce bine si ca va deveni mai rau pentru toata lumea, daca MAJORITATEA populatiei o duce rau!

  2. Xaeus

    Prăbușirea economie este un lucru care o sa-mi placa.
    Trebuie sa se intample asta la nivel global.
    Nu mai avem economie, avem risiponomie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge