Liviu Dragnea, erou național sau omul serviciilor?

By | 21 septembrie, 2021
Distribuie prietenilor!

Observ în mediul online un entuziasm tembel declanșat de prima apariție televizată a lui Liviu Dragnea după eliberarea din închisoare și de vestea că va fi liderul unui nou partid care va lupta pentru salvarea României.

Personal nu sunt suficient de naiv ca să cred că același Stat Paralel care l-a băgat pe Dragnea la pușcărie pentru că a încercat să ia câteva măsuri menite a sluji interesul național, acum s-a pocăit și nu doar că îl eliberează din închisoare, ci îl lasă să-și facă și partid „patriotic”, ba mai mult, îi face și publicitate pe toate canalele media!

În ceea ce privește „dezvăluirile” lui Dragnea din emisiunea de televiziune în care a fost intervievat și anume că Statul Paralel ar fi doar SPP-ul condus de Iohannis prin intermediul lui Pahonțu care moștenește sistemul de la Coldea, un asemenea scenariu mi se pare mai degrabă un basm pentru adormit copiii, în niciun caz o variantă credibilă.

Nu știu dacă și nu am informații că Dragnea și-ar fi negociat eliberarea cu serviciile, dar îmi vine greu să cred că a fost eliberat chiar acum fără să existe un scop precis pentru care acesta să fie folosit, cu sau fără știrea sa.

Pe perioada detenției, Liviu Dragnea a căpătat un imens capital de imagine, fiind perceput acum ca un mare patriot și erou național și nu cred că serviciile ar rata marea ocazie de a exploata acest lucru în folosul Statului Paralel.

În prezent clasa politică este compromisă în totalitate, după ce până și AUR a eșuat lamentabil, iar urletele Dianei Șoșoacă îi mai impresionează doar pe cei mai fraieri dintre fraierii care o venerau. Deci era nevoie de o nouă găselniță a serviciilor, un partid nou, condus de un erou patriot, prin intermediul căruia să se poată face diverse alianțe, combinații, algoritmi prin care ticăloșii și trădătorii să fie menținuți la putere.

Până și denumirea partidului, Alianța Pentru Patrie, se încadrează în același stereotip patriotard precum ale altor formațiuni ieșite din laboratoarele serviciilor: ApR (Alianța pentru România, UNPR (Uniunea Națională pentru Progresul României), Partidul PRO România, AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) sau USR (Uniunea Salvați România) ceea ce arată o lipsă de inspirație din partea strategilor din SRI sau un accent exagerat pus pe patriotism, naționalism și dorința de a salva România.

În conluzie, cred că românii vor mai fi păcăliți încă o dată cu un alt fals Mesia, care va prelungi agonia României și iluzia că „putem lupta și cu mijloace demoratice”. Nu exclud posibilitatea ca Liviu Dragnea să fie bine intenționat, dar chiar dacă acesta ar vrea să facă ceva pentru țară cu acest nou partid, care se pare că va rupe o facțiune naționalistă din muribundul PSD, nu ar fi lăsat să facă nimic și se va întoarce la pușcărie, mai ales că mai există un dosar în care este cercetat, în afară de cel în care a fost condamnat.

3 păreri la “Liviu Dragnea, erou național sau omul serviciilor?

  1. Aleks

    Adica niciun politician, partid nu scapa de a fi controlat de statul paralel. Atunci inseamna ca atunci cand suntem chemati la urne totul este doar un show pentru fraierii care cred in democratia lu peste.

  2. Aleks

    Adică niciun partid, politician nu scapă de a nu fi controlat de servicii. Asta înseamnă că atunci când mergeam să votăm totul e doar un show regizat să ni se pară că e alegerea noastră.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Exact. Există și partide care nu au fost înființate de servicii, dar sunt în afara scenei politice, nu participă la alegeri și nu a auzit nimeni de ele, adică sunt degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge