Îndrumar pentru protestatarii de weekend

By | 3 octombrie, 2021
Distribuie prietenilor!

Din când în când rețelele de socializare se inflamează cu mesaje de mobilizare generală a populației pentru ieșirea în stradă la proteste. Și de fiecare dată sunt vehiculate aceleași idei și lozinci răsuflate: cine nu iese în stradă e laș, nesimțit, legumă, să ne trezim, să ieșim cât mai mulți, pentru că numai așa putem aduce o schimbare etc.

Exact asta se întâmplă și în acest weekend și de aceea m-am gândit să lămurim și acest subiect, care deși revine mereu în actualitate în ultimii 31 de ani, nu a marcat până acum niciun rezultat.

Am întocmit o listă de idei legate de proteste, care sper să îi lămurească pe protestatarii de weekend împătimiți.

Protestele nu folosesc la nimic și nu rezolvă nimic. Încă din anii ’60 serviciile secrete americane au folosit protestele ca metodă de disipare e tensiunilor și nemulțumirilor populației. Acum, această tehnică este folosită cu succes în toată lumea. Oamenii protestează pașnic și ”democratic”, în cadru organizat, se răcoresc, se calmează, apoi pleacă acasă și lucrurile rămân ca și mai înainte. Deci nu numai că protestele nu rezolvă nimic, dar reduc și tensiunile din societate și amorțesc combativitatea populației.

Cei care nu ies în stradă nu sunt neapărat lași, nepăsători, inconștienți sau mulțumiți de situație. În prezent, în România, majoritatea locurilor de muncă sunt în domeniul serviciilor, în special în comerț. În aceste domenii de activitate se lucrează în ture, inclusiv în weekend, când de obicei sunt organizate protestele, deci acești oameni nu au posibilitatea de a participa. Apoi mai sunt și cei care, deși sunt nemulțumiți și indignați, consideră că protestele sunt inutile, prin urmare nu are rost să cheltui degeaba timp și energie ieșind în stradă.

Nu are importanță câte persoane participă la un protest. Atât timp cât acțiunile sunt pașnice, se desfășoară în cadru organizat, cu aprobare de la autorități, la ora, pe durata și pe traseul indicat de acestea, pot participa oricât de mulți oameni: 10.000, 100.000, 1.000.000, 10.000.000, nu contează, guvernanții nu vor fi speriați sau măcar deranjați de acestea.

Protestele nu trebuie programate în weekend. Cei care organizează proteste, cu mici excepții, sunt tot oameni ai sistemului. Programează protestele numai în weekend, când guvernanții și parlamentarii sunt în vacanță, plecați din țară, ori la munte la schi sau la mare și în locuri care nu au nicio legătură cu politicienii și instituțiile Statului. Deci impactul manifestațiilor de acest gen este zero.

Nu e nevoie să ieși în stradă pentru a te face auzit. De fapt nu e nevoie să te faci auzit! Suntem în era Internetului și a comunicațiilor digitale și autoritățile au la dispoziție tehnologie, sondaje, metode sociologice și statistice prin care pot afla la orice oră pulsul străzii și starea de spirit a populației. Știu dinainte câți sunt nemulțumiți de guvernare, câți vor sau nu să se vaccineze, câți ar vota și cu cine ar vota la alegeri etc. Deci e inutil și costisitor să ieși în stradă doar ca să arăți că ești nemulțumit.

Oricât de ample și violente ar fi protestele, dacă nu există organizare, rezultatul este nul sau catastrofal. Oamenii trebuie să fie foarte bine organizați și să acționeze inteligent pentru a avea rezultate. Trebuie constituite organizații cetățenești și acționat inclusiv pe cale juridică. În caz contrar, vom avea doar haos, vandalizări, bătăi inutile cu jandarmii și polițiștii, fapt ce oferă celor de la putere pretextul de a introduce legea marțială, noi restrângeri și eliminări ale drepturilor și libertăților cetățenești etc.

2 păreri la “Îndrumar pentru protestatarii de weekend

  1. Ms

    Intr-adevar!

    Un material scurt si concis. Felicitari!
    In ceea ce ma priveste, experienta personala mi-a demonstrat ca nu trebuie sa iesi in strada pt a te face auzit. Din contra! Am postat comentarii pe net care au adus atingere unror interese, incat ,,coincidenta „ a facut sa imi blocheze contul de facebook, sa am probleme la locul de munca si chiar (nu vreau sa par paranoic) sa fiu acostat intr-un mijloc de transport si ulterior atacat cu un brigeag de catre o persoana dubioasa, dar bine imbracata, curata, care ulterior mi s-a comunicat ca in urma acestui caz a fost internat la psihiatrie. Pur si simplu ,,a innebunit brusc„ ! In concluzie , nu conteaza cat de mult si de tare tipi! Conteaza doar modul, esenta si argumentele pe care le aduci! Sistemul este suficient de dotat si antrenat incat chiar daca populatia ar avea convergenta si perseverenta , sa se vina cu o ,,solutie„ de rezolvare a problemelor in care in primul rand va fi avantajat tot Sistemul. De aceea sunt atatea evenimente organizate de catre Servicii folosite in scop de supape de refulare pentru mase.

  2. Fuzzy

    Cu această postare sper să aduc un pic de lămurire în acest subiect controversat și să ii încurajez pe oameni să își gândească tacticile înainte de a participa la un protest fără șanse reale de reușită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge