Pe cine decorează Traian Băsescu?

By | 27 decembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Într-o lume normală, nu una a valorilor răsturnate, cum este România de azi, înaltele distincţii oficiale se acordă pentru merite deosebite aduse ţării, societăţii, comunităţii sau chiar omenirii întregi. Dar în lumea “pe dos” a ultimilor ani decoraţiile şi medaliile de onoare se dau pe baza legii lui Om, adică “eşti om cu mine, sunt om cu tine”.

De curând tocmai vorbeam despre premierea lui Emil Boc şi a lui Traian Băsescu la gala “Zece pentru România” de către trustul “Realitatea”. Asta după un an de intense “înjurături” reciproce şi după recenta arestare şi eliberare a lui Sorin Ovidiu Vântu.

Dar nu despre asta vreau să vorbesc ci despre decretul publicat astăzi în Monitorul Oficial prin care se anunţă decorarea lui Ilie Botoş. Acesta a primit ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, “în semn de apreciere deosebită pentru înaltul profesionalism, dăruirea şi devotamentul dovedite în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”.

Ilie Botoş este în prezent general-maior, şi fostul procuror general al României. Până aici nimic neobişnuit. Dar ceea ce nu se potriveşte deloc cu distincţia acordată este faptul că în 2006, Ilie Botoş şi-a dat demisia din funcţia de procuror general în contextul scandalului provocat de fuga lui Omar Hayssam din România. Deci să fi fost eliberarea şi fuga teroristului Hayssam, un succes în cariera domnului Botoş?!

Tot Traian Băsescu l-a decorat în data de 18 decembrie pe directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, pentru serviciile aduse statului român, cu “Steaua României” în grad de Ofiţer.

Conform Antena1, după alegerile prezidenţiale din 2009, Marcel Opriş a fost acuzat că şi-ar fi pus oamenii să ajute PDL să numere voturile. Mai mult, în ziua votului, STS ar fi transmis sms-uri prin intermediul reţelei de telefonie, prin care Traian Băsescu era dat câştigător.

O părere la “Pe cine decorează Traian Băsescu?

  1. Pingback: Pe cine decorează Traian Băsescu? - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge