Băsescu i-a supărat şi pe ruşi

By | 30 iunie, 2011
Distribuie prietenilor!

În afară de faptul că Traian Băsescu, în emisiunea de la B1 TV, a spus despre regele Mihai că este trădător şi “slugă la ruşi”, a mai făcut nişte afirnaţii nesăbuite care au iritat urechile vecinilor de la Est.

Băsescu a spus că, dacă „ar fi în locul mareşalului Antonescu în 1941, la fel ar trimite soldaţii români peste Prut“. Acest lucru a determinat reprezentaţii ministerului rus de externe să difuzeze un comunicat în care îşi exprimă indignarea şi cere o atitudine adecvată din partea Europei.

Această declaraţie, cu atât mai mult cu cât a fost făcută în ziua de doliu profund cu ocazia comemorării celor 70 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în care poporul nostru a pierdut 27 de milioane de cetăţeni, nu poate fi explicată nici de circumstanţele politice interne, nici cu trimitere la întrebările provocatoare ale jurnaliştilor. Este clar că este vorba de o sfidare neruşinată, care justifică agresiunea fascistă şi profanează memoria a milioane de victime ale nazismului. Acest lucru este nepermis şi trebuie să fie urmat de o reacţie adecvată din partea Europei civilizate.

Are această nouă ispravă a preşedintelui un efect pozitiv asupra României? Serveşte ea cumva interesul naţional? Mai ales că la iarnă vom cumpăra gazul de la ruşi, nu de la americani, cărora puţin le pasă de noi!

Sursa: Adevărul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge