Cum impulsionează Sebastian Lăzăroiu piaţa muncii

By | 16 august, 2011
Distribuie prietenilor!

Fostul sfătuitor de taină al lui Traian Băsescu, tipul cu înfăţişare de aghiotant de şef de clan sicilian, face în noua sa funcţie de ministru al Muncii exact ce făcea şi la Cotroceni, adică, propagandă băsistă de învrăjbire a categoriilor sociale. Iată ce a spus el de curând:

Aproximativ 1,2 milioane de români au jumătate din venituri din ajutoare sociale. De ce ar munci dacă jumătate din venituri sunt de la bugetul de stat? Noua lege de asistenţă socială urmăreşte să-i activeze pe aceşti oameni. E obligaţia statului să-i încurajeze să-şi găsească un loc de muncă.

Sursa: Click!

Deci care ar fi metoda de “activare” a cetăţenilor care primesc ajutoare sociale şi cum îi încurajează statul să-şi găsească o slujbă?! Foarte simplu, prin metoda băsistă sigură şi consacrată: tăierea. În mintea domnului Lăzăroiu, asistatul rămas fără bani de la stat va fugi glonţ şi îşi va găsi imediat un loc de muncă. Ceea ce nu ştie (sau se face că nu ştie) „hârciogul de preerie”, scenarist freelancer pentru teatrul “Ţăndărică” este faptul că locurile de muncă existente azi, nu ajung nici pe departe pentru toţi cei apţi de muncă, iar mulţi dintre cei care au un loc de muncă abia îşi duc zilele. De acest lucru este responsabilă guvernarea portocalie din care face parte şi care în 2 ani a făcut să dispară 1 milion de locuri de muncă, prin măsurile revoluţionare ale guvernului Boc de distrugere a IMM-urilor şi a economiei în general.

Cred totuşi că, înainte de a lăsa oamenii să moară de foame, un ministru al Muncii ar trebui să creeze un program care să stimuleze crearea de noi locuri de muncă şi pe urmă să vină cu tăierile de ajutoare sociale ordonate de Băsescu. Îmi amintesc că în trecut acest minister se numea parcă “Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale”! Păi se poate?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge