Ce a mai „băsit” Băsescu la Pro TV

By | 18 septembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Azi a început un nou sezon al emisiunii „După 20 de ani” de la Pro TV. Şi pe cine puteau ei să invite la prima emisiune, dacă nu pe Traian Băsescu?

Spre deosebire de alte dăţi, acum Băsescu nu s-a mai deplasat până la sediul Pro TV ci a chemat echipa emisiuni la el, la Palatul Cotroceni. Dacă ne amintim, aşa a procedat şi în cazul TVR, când a dat un interviu în fosta vilă a lui Ceauşescu de la Neptun.

Putem bănui că marinarul fie se crede prea important pentru a veni el la televiziuni, fie a prins atât de tare frică de popor, încât nu mai are curajul să scoată nasul afară din Cotroceni.

În cele aproximativ 50 de minute cât a vorbit Băsescu, am reţinut în linii mari câteva lucruri, unele mai noi, altele mai răsuflate şi repetate în diverse ocazii.

În primul rând, am înţeles că Băsescu s-a dus la Washington ca să facă afaceri cu Obama. Având în vedere că preşedinţii de state nu au în atribuţii încheierea de afaceri în numele ţării, bănuiesc că se referă la afaceri personale.

Apoi, tot de la preşedinte, am aflat că americanii nu fac afaceri în „stil balcanic” aşa că el ca un mare expert în afaceri ce este a picat tocmai bine acolo. Afacerile se pare că sunt cu ceva avioane de luptă F16 pe care americanii nu ne obligă să le luăm, dar ne obligăm noi singuri, pentru că am intrat în NATO. Pentru a achiziţiona aceste avioane statul (a se citi Băsescu) nu are resurse financiare şi de aceea trebuie să găsescă soluţii de finanţare pe termen lung, adică să facă noi împrumuturi.

Să nu credeţi însă că vizita în America a fost doar pentru afaceri. Preşedintele a încheiat un „Parteneriat Strategic pentru Secolul 21” cu Statele Unite, deci vă daţi seama, un secol! Acest parteneriat se referă la asigurarea securităţii naţionale prin amplasarea scutului anti-rachetă, care, fiţi atenţi, nu foloseşte rachete NATO, ci rachete amerciane! 😆

Din acest motiv, aşa crede Băsescu, americanii vor investi în România în educaţie, cercetare, know-how şi schimburi culturale (cu fetele de la Deveselu?!). Înţelegeţi acuma de ce a distrus preşedintele nostru învăţământul şi a trimis profesorii la plimbare, pentru că ştia că vor veni amercianii să investească în acest domeniu! 😆

Dacă pentru avioane se găsesc surse de finanţare în schimb pentru cetăţeni şi mediul de afaceri din România preşedintele nu are soluţii. Antreprenorilor le recomandă să-şi ia „o centură de siguranţă” de precauţie în cazul revenirii crizei, iar cetăţenilor simpli le anunţă noi tăieri de salarii, pensii, măriri de taxe etc.

Că tot veni vorba de pensii salarii şi taxe, Băsescu a băgat din nou faza cu „statul asistenţial”, pe care a auzit-o probabil la o băută cu Lăzăroiu. Cică politicienii din Europa au inventat statul social deoarece „trebuia contrabalansată ideologia comunistă în care statul dădea fiecăruia ce îi trebuie”.

Prima întrebare ar fi, dacă ideologia occidentală, de dreapta este aşa de bună, de ce trebuia contrabalansată ideologia comunistă? Pe urmă, ceea ce nu înţelege Băsescu e că statul oferă asistenţă cetăţenilor pentru că aceştia plătesc din greu această asistenţă prin taxe şi impozite, care, teoretic pentru asta sunt plătite, nu pentru a burduşi buzunarele aleşilor! Deci, dacă nu vrea stat social, să nu ne mai jupoaie cu taxe!

A existat şi un moment publicitar de mare angajament pentru susţinerea proiectului de la Roşia Montană, sponsorizat probabil de „Gabriel Resources”. Preşedintele a spus că doreşte să ofere realizatorilor emisiunii nişte fotografii făcute chiar de el, din elicopter, în care se vede clar dezastrul ecologic din localitate şi asta ar fi cea mai bună dovadă că proiectul trebuie urgent demarat.

Ca de obicei se deplasează problema exclusiv pe problema de mediu, trecând în umbră miezul problemei, adică faptul că nişte străini ne vor lua moca tot aurul şi argintul de acolo.

Printre alte bazaconii înşirate pe această temă, Băsescu i-a invitat pe sceptici să bea un pahar cu apă separată din iazul cu cianuri, pentru a se convinge că apa respectivă este mai puţin toxică decât cafeaua.

Concluzia finală e că Pro TV sunt băsişti. Sau cel puţin pro americani. În afară de Claudiu Pândaru, care a mimat timid rolul jurnalistului incomod, toţi ceilalţi i-au mâncat practic lui Băsescu din palmă.

Înregistrarea emisiunii o găsiţi aici.

4 păreri la “Ce a mai „băsit” Băsescu la Pro TV

  1. eSorin

    si asa suntem in rahat pana in gat si nu vom iesi timp de 10 generatii ce mai conteaza aberatiile lui basescu?el vorbeste noua ne ghioraie matele,mare branza.si ca sa inchid precum un roman adevarat, „las` ca vor veni si vremuri mai bune!”
    eSorin´s last blog post ..Captain Planet

  2. Mami

    Ma amuzat cand spunea ca firmele americane nu dau spagi, eu stiu ca acolo se dau cele mai rafinate spagi, vezi cazul bechtel cu bombonel, cand spagile au fost cat o autostrada.
    America este in opinia mea una dintre cele mai corupte tari, dar foarte bine cosmetizata
    Mami´s last blog post ..Calculator perioada fertila

  3. Pingback: Diversiunea WikiLeaks cu Băsescu şi conflictul România-Rusia | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge