Ce s-ar întâmpla dacă am fi cu Rusia şi China?

By | 8 decembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Nu am înţeles niciodată, de ce trebuie România “să fie” mereu cu cineva, să fie de partea cuiva, sau să se îndrepte într-o anumită direcţie, de preferat Vestul. De ce nu ar putea ţara noastră şi politicienii ei să fie cu poporul român şi cu interesele naţiunii române?

Propaganda băsistă a insistat foarte mult pe această temă în ultimul timp. Mai exact a încercat să inoculeze ideea că, dacă votezi cu ARD şi implicit Băsescu, eşti cu Vestul, Europa şi America şi dacă votezi USL eşti cu Rusia, China şi în general cu “comuniştii”.

Chiar şi în ultima intervenţie a guvernatorului Băsescu, făcută în disperare, direct de pe pârtia de la Predeal, este sugerată ideea că votul românilor de duminică ar avea ca miză alegerea între Est şi Vest.

Sunt lideri care ţin direcţia Vest şi lideri care susţin “hai s-o dăm mai cu Rusia, mai cu China”. În funcţie de votul de mâine al românilor, vom înţelege ce vrea poporul, după ce iniţial a vrut Uniunea Europeană şi America. În orice caz, eu voi vota pentru Uniunea Europeană şi America, şi nu pentru soluţii neclare la problemele României.

Sursa: Mediafax

basescu predeal

Lăsând la o parte lipsa de logică, evidentă în situaţia în care România este membră UE, iar Rusia nu mai este de mult timp comunistă, iar votul de mâine are ca scop alegerea parlamentarilor care ne vor reprezenta în următorii 4 ani şi nu vreo orientare spre Vest sau Est, totuşi ce lucru rău s-ar putea întâmpla, dacă, prin absurd, “am fi” cu Rusia şi cu China?

De 22 de ani suntem cu UE şi America şi cu ce ne-am ales? Ne-au jefuit, ne-au distrus economia, ne-au invadat cultura cu toate mizeriile şi abjecţiile morale, au dezbinat şi au fragmentat societatea şi clasa politică şi ne-au impus tot felul de reguli şi norme aberante şi dezavantajoase pentru noi.

Acum ce trebuie să facem? Să mai mergem încă 20 de ani cu Vestul, în speranţa că de acum încolo va fi altfel? Până la urmă interesul nostru este să trăim bine şi să fim liberi, nu să ne aliem cu cineva anume, sau să urmăm nu ştiu ce ideologie tâmpită. Şi până una-alta, Occidentul este de multă vreme în criză profundă, economică şi spirituală, în timp ce ţările din Est sunt în continuă înflorire şi prosperitate.

8 păreri la “Ce s-ar întâmpla dacă am fi cu Rusia şi China?

  1. George

    ….”ne-au invadat cultura cu toate mizeriile şi abjecţiile morale”… Vaaai, domnule Dan, se poate sa criticati asa „minunatele” produse Hollywood-iene de indobitocire in masa in numele „libertatii” existente doar sub forma unui cuvant tiparit in dictionare? (aici considerati inserate mai multe „emoticons” reprezentand pe cineva care rade in gura mare…)Vad ca nu doriti de loc sa intram si noi „in randul lumii” cu mai multi drogati, dezaxati, cupluri sau persoane care duc o viata „moderna”, personaje cu creierul spalat (gata sa creada in orice li se spune), cu mai multe crime, mai multe camre de supraveghere pe „m2” si de ce nu, pana la urma, chiar cu cate un „cip” implantat…(un emoticon care sa reprezinte „rasu’-plansu'” – vorba lui Nichita Stanescu exista oare?)

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Ai lasă-mă! Dar ce înseamnă pentru tine „să fii cu Rusia şi cu China”, să fii ocupat militar de către ele, ca pe vremea comunismului bolşevic?! De relaţii economice de afaceri ai auzit? Te-ai dus în Rusia şi China să vezi câtă libertate de exprimare au oamenii acolo? Nu mai vorbi prostii! 😆

  3. urmatorul pas

    Referitor la partea cu internetul :

    E un fapt stiut ca in China de exemplu, netul e plin de filtre , e cenzurat, mult mai strict monitorizat. Deci se priveaza libertatea de exprimare.

    Iar in Rusia daca scrii de exemplu de rau de Putin, nu e chiar ok.

    Oricum , si mie mi-ar place sa ne conducem singuri dar…

  4. florin

    oricare mare putere face rau unei tari mici si usor manipulabile de care are totusi nevoie.nu e nici vestul fundamental rau.alte tari ”s-au dat cu vestul”si n-au patit prea rau.dar…..pana la urma ce cerem ?nu stiu cand am fost cu adevarat independenti in istoria noastra.

  5. Pingback: Nu am înțeles niciodată,de ce trebuie România “să fie” mereu cu cineva,să fie de partea cuiva,sau să se îndrepte într-o anumită direcție,de preferat Vestul. De ce nu ar putea țara noastră și politicienii ei să fie cu poporul român și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge