Ia banană de la Băsescu!

By | 6 mai, 2012
Distribuie prietenilor!

Cu toate strategiile şi planurile secrete de compromitere a opoziţiei şi cu toate tergiversările şi manevrele de a calma nemulţumirile populare tot mai mari, Traian Băsescu observă că pierde tot mai mult teren şi influenţă pe plan politic, fapt ce începe să îl îngrijoreze şi chiar să îl aducă la disperare.

Aşa se explică, cel mai probabil, ultima scenetă mediatică organizată în acest week-end  după scenariul binecunoscut, cu care preşedintele ne obişnuise în trecut şi care avea rolul să îi readucă procente de simpatie în rândul populaţiei.

Este vorba de preşedintele “din popor”, care îşi face cumpărăturile singur şi încropeşte conferinţe de presă „spontate”, ţinute în parcări de hypermarket, în timp ce îşi îndeasă cumpărăturile în portbagajul “Loganului” proprietate personală, înconjurat de reporteri de televiziune aflaţi acolo „din întâmplare”.

De data asta cotele penibilului au întrecut orice măsură. Traian Băsescu împărţea portocale “cetăţencelor”, probabil selectate şi păzite cu grijă de SPP-işti şi era foarte glumeţ şi zâmbitor. Una dintre femei a spus că doreşte kiwi, nu portocale, la care Băsescu a făcut o glumă – care în urmă cu vreo 4 – 5 ani ar fi fost de mare succes în mass-media – replicând: “Kiwi n-am, dar banane am!” Şi pentru că tânăra l-a refuzat şi de data aceasta, preşedintele, care se îndrepta spre ea cu banana în mână a spus: “Nu ţi-o dau ţie. Crezi că totul ţi se cuvine?”

În afară de banane Băsescu a mai oferit unui cameraman o cutie cu bere, spunând că domnia sa nu consumă acest tip de băutură.

Oare e chiar aşa de greu să realizezi că nu poţi avea succes la nesfârşit cu astfel de scamatorii, că nu poţi păcăli tot timpul oamenii, cu aceleaşi trucuri, fără ca ei să îşi dea seama, în timp, de adevăratele tale intenţii şi de contradicţia evidentă între ceea ce vrei să creadă lumea că faci şi ceea ce faci în realitate?

În ceea ce priveşte bananele, Băsescu a fost totuşi cât de cât sincer, pentru că tot ce am primit până acum de la domnia sa a fost “banana în mână” şi multe gogoşi îndesate pe gât! 😆

13 păreri la “Ia banană de la Băsescu!

  1. ChavaLito^

    pana la urma el e cel care a adus FMI in romania si a „autorizat” genocidu prin care sa redus atat nivelul de trai … chiar si tarile din america latina il au mai mare ca romania .. si am mai observat ceva … cam toate tarile din america latina au inceput sa isi nationalizeze resursele naturale,iar noi ce facem in ciuda „opozitiei” care a ajuns la putere … ei continua defapt acele planuri mizerabile de privatizare
    ChavaLito^´s last blog post ..jos labele de pe Hidroelectrica

  2. coolnewz/Ratatouille

    eram si eu curios … daca sunt „strategii si planuri SECRETE” … cum de ai aflat tu de ele?
    Cred ca nu este un secret pentru nimeni ca pe masura ce se apropie de sfirsitul mandatului, in conditiile in care nu mai poate avea inca unul, Basescu isi pierde din influenta. Nu cred ca a negat nimeni chestia asta, cu atit mai putin cred ca este o surpriza pentru el.
    Eu o singura nedumerire am: daca el nu bea bere, de ce a mai cumparat cutia aia de bere?? 🙂
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Bine ai venit, USL! La bună revedere, PDL!

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Când spuneam „strategii şi planuri secrete” mă refeream la un articol pe care l-am scris acum câteva zile şi care se intitula „Planul secret al lui Băsescu”, dar tu, cu obiceiul obsesiv de a analiza în cele mai mici detalii şi a relativiza totul, transformi de fiecare data un subiect dintr-un articol de opinie, într-o „anchetă bazată pe metode ştiinţifice”.

    În altă ordine de idei, dacă urmăreai mai atent clipul observai că la un moment dat Băsescu spune că a primit cutia de bere cadou. 🙂

  4. coolnewz/Ratatouille

    pai intrebarea ramine in picioare: daca e secret, de unde ai aflat de el? Ai „intrare” la Cotroceni? 🙂
    Clipul nu l-am urmarit deloc, merci de precizare!
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Germana necoaptă

  5. Dan Tănăsescu Post author

    Pentru tine nu există intuiţie?! Chestia asta de a te pierde în amănunte, de a căuta doar dovezi palpabile, eventul documentate riguros, de a nu vedea pădurea din cauza copacilor, este o deformare de gândire tipică absolvenţilor de facultăţi tehnice, formaţi în spiritul gândirii materialiste şi raţionaliste de tip cartezian. Din cauza acestui tip de gândire este astăzi omenirea în această imensă criză spirituală.

    Şi culmea este că un tip cu un acest tip de gândire, trage concluzii despre un clip pe care nici măcar nu l-a vizionat! 😆

  6. coolnewz/Ratatouille

    Mai Danut! Iar te pripesti!

    Am tras o concluzie despre ceva ce ai scris tu, nu despre clip. Pe care intr-adevar, nu l-am vazut. Dar concluzia nu era despre el, despre clip. Ci despre: „În afară de banane Băsescu a mai oferit unui cameraman o cutie cu bere, spunând că domnia sa nu consumă acest tip de băutură.”

    Ma amuza teribil felul cum imi inventariezi si categorisesti tu gindirea! :)) Imi aduc aminte de o alta remarca de-a ta cum ca nu stiu ce chestie identificasesi tu la mine (nu mai tin minte, scuze) este specifica femeilor. Asa, precum „intuitia” asta despre care povestesti acum ca nu o am eu. Se stie ca femeile de obicei „intuiesc” … nu-si pierd ele vremea cu „dovezi palpabile”.

    Oricum, e bine ca am aflat ca (mult din) ceea ce spui se bazeaza pe intuitie. Eu ma gindeam ca ai ceva informatii. Este totusi mai bine sa te bazezi pe intuitie decit pe senzatii. Nu de alta, dar miine-poimiine auzim „am senzatia ca 1+1=3” 🙂

    Si ca sa raminem tot la intuitie: intuitia este de 2 feluri: buna sau proasta. Un rationament de tip cartezian … dar mai bine nu ma bag aici … 🙂
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Germana necoaptă

  7. Dan Tănăsescu Post author

    Dacă tragi concluzii doar pe baza a ceea ce am spus eu înseamnă că faci raţionamente pe baza unor informaţii incomplete, pentru că eu nu am spus niciun moment că am oferit absolut toate detaliile posibile despre clip. Dacă voiai să tragi concluzii obiective în stilul care îţi este caracteristic trebuia mai întâi să îl vezi.

    Referitor la chestia cu intuiţia şi cu femeile, bag de seamă că eşti atât de mecanic şi de prozaic în gândire încât nu remarci atunci când cineva face o ironie sau un spirit de glumă.

  8. Pingback: De ce nu s-a dus Băsescu la meciul finalei Europa League? | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge