Băsescu, maestrul absolut al „fumigenelor”

By | 4 august, 2010
Distribuie prietenilor!

Traian Băsescu foloseşte pentru guvernare tactica „fumigenelor”, aşa cum îi place lui Emil Boc să le numească, atunci când vin din partea opoziţiei. Acestea sunt aruncate, la momentul oportun, conform principiului lui Murphy, „Dacă nu poţi să-i convingi, zăpăceşte-i!”, procedeu foarte îndrăgit, dealtfel, în mass-media şi publicitate.

Fumigenele lui Băsescu sunt în general de două tipuri. Unele creează false probleme, pentru a-i permite preşedintelui să pozeze apoi în salvator şi erou naţional. Al doilea tip de fumigenă are rolul de a realiza dezbinare în rândul maselor şi de a arunca vina pentru greşelile de guvernare şi hoţiile la nivel înalt, în cârca unui „ţap ispăşitor” creat ad-hoc.

Câteva din fumigenele aruncate de Traian Băsescu şi echipa sa în ultimul timp:

1. Sănătatea preşedintelui. Este fumigena de ultimă oră lansată chiar azi. Băsescu a fost la un control ORL la „Spitalul Militar Central”, dar nu a declarat nimic, lăsând loc de speculaţii… Dacă are cancer? Pentru că în această seară preşedintele va apărea la TVR şi va vorbi naţiunii de la ora 21:00, efectul fumigenei va fi garantat, mai ales, dacă Băsescu va lăsa să-i scape şi o lacrimă de crocodil, care va înduioşa la maxim poporul nemulţumit de ultimele măsuri luate de guvernanţi.

2. Legea ANI. Curtea Constituţională (ce pare să lucreze mai mult pentru Băsescu decât pentru România) aruncă bomba cu neconstituţionalitatea legii ANI. Presa face vâlvă, noua lege întârzie, UE se sesizează. Preşedintele se duce în PE şi apără interesul naţional, ca un mare patriot ce este, apoi ţine o conferinţă în care se laudă cu ce a făcut.

3. Dezgroparea Ceauşeştilor. Se redeschide cazul de acum 20 de ani, cu îngroparea şi identificarea defectuoasă a cadavrelor soţilor Ceauşescu. Acest lucru srârneşte, cu ajutorul presei, „nostalgii comuniste” în rândul populaţiei. Ca din întâmplare, apare un sondaj care spune că 41% dintre români l-ar vota pe Nicolae Ceauşescu, dacă ar candida azi la preşedinţie. Mai apare un studiu al studenţilor la sociologie care spune că cei mai mulţi subiecţi testaţi, cred că Soarele se învârteşte în jurul Pământului, în schimb cei mai mulţi cred în astrologie, superstiţii şi paranormal. Concluzia? Guvernul este de dreapta, competent, cinstit, face reforme, dar ţara nu progresează pentru că cetăţenii ei sunt nişte tâmpiţi şi nişte nostalgici comunişti.

4. Dan Diaconescu preşedinte. Aceasta este o fumigenă mai specială, care nu se încadrează în categoriile menţionate mai sus. Este o pură diversiune mediatică, care mai are rolul de balon de încercare, de testare a reacţiei populaţiei, faţă de o eventuală reinventare a PD-L, în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare şi prezidenţiale. Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu… Partidul Popular European (PPE), la care este afiliat PD-L… Cum vă sună asta?!

Notă: La lansarea acestor diversiuni participă în mod egal toată mass-media, inclusiv Realitatea, „Antenele” lui Voiculescu şi presa scrisă de „opoziţie”, ceea ce arată că acest aşa-zis război mediatic dintre „moguli” şi Băsescu este mai mult de suprafaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge