Ce înseamnă măsuri de austeritate?

By | 9 iunie, 2012
Distribuie prietenilor!

Din cauza propagandei mincinoase din mass-media, multă lume şi-a format convingerea falsă că aşa-zisele „măsuri de austeritate” reprezintă măsuri luate de guverne pentru „redresarea economiei”. Asta e o mare păcăleală! Măsurile de austeriate nu sunt măsuri economice, ci o schemă frauduloasă prin care datoriile făcute de cei bogaţi sunt plătite de populaţie.

Escrocheria se derulează în special prin sistemul bancar, care lucrează în combinaţie cu guvernele corupte. Se face o datorie, transferând nişte bani în buzunare private, după care se naţionalizează datoria, punând-o în cârca populaţiei şi pentru a-o achita se recurge  la măsurile de austeritate. Mai exact, banii nu sunt returnaţi de cei care i-au furat, ci prin sărăcirea şi scăderea nivelului de trai al populaţiei.

Şmecheria nu este deloc nouă. Prin anii ’30 în România au fost derulate scheme asemănătoare, în urma cărora oamenii săraci au fost spoliaţi de toată agoniseala lor şi când au ieşit revoltaţi în stradă, guvernul a pus jandarmii să tragă în ei. Atunci era posibil aşa ceva, pentru că, nu-i aşa, atunci aveam rege… Dacă vreţi să aprofundaţi problema, căutaţi pe Google „scandalul Marmorosch-Blank”.

Dacă mergem şi mai mult în trecut, ajungem la perioada în care boierii îşi trimiteau zapciii la ţărani să încaseze birurile. Dacă ţăranul nu avea bani, atunci aceştia îi luau cu forţa tot ce avea mai de preţ în gospodărie: animale, saci cu gâu, făină, mălai, unelte etc.

Astăzi se procedează cam la fel, numai că se folosesc metode mai subtile şi mai sofisticate: inflaţie, liberalizarea preţurilor sau… măsuri de austeritate.

3 păreri la “Ce înseamnă măsuri de austeritate?

  1. coolnewz/Ratatouille

    bun … ok … am inteles! Dar ceea ce nu inteleg eu este ce propui tu in loc? Guvernele sunt corupte, sistemul bancar e naspa, inflatia si masurile de austeritate sunt doar niste instrumente ale boierilor de acum … Astept cu nerabdare sa aflu cum ar arata un sistem „bun”. Si viabil, evident 😀
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Să ștergem praful!

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Nu mi-am propus aici să ofer soluţii ci am vrut doar să clarific seminificaţia unor termeni. Despre soluţii este mai mult de discutat şi e mult material de sintetizat.

  3. Pingback: Ce înseamnă măsuri de austeritate? | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge