De ce îşi petrece Băsescu week-end-ul în secuime

By | 19 august, 2012
Distribuie prietenilor!

În acest sfârşit de săptămână Traian Băsescu a plecat împreună cu soţia într-un turneu prin Transilvania având ca obiective principale Covasna, Harghita şi Maramureşul.

Deşi preşedintele suspendat susţine că este vorba doar de o vacanţă de relaxare, realitatea arată că este mai mult ca sigur o vizită cu caracter politic, ce face parte din campania electorală prelungită a domniei sale.

În primul rând, intenţiile reale îi sunt trădate de declaraţiile „spontane” presărate cu hăhăieli, pe care le face televiziunilor care îl urmează pas cu pas şi prin intermediul cărora le-a mulţimit maghiarilor din Transilvania pentru sprijinul pe care i l-au acordat la boicotarea referendumului.

Nu pot să nu observ reacţia ungurimii faţă de referendum şi n-am decât să le mulţumesc, a spus preşedintele suspendat.

În continuare Băsescu a explicat şi care a fost motivul reacţiei minorităţii maghiare:

Au înţeles foarte bine şi modul ilegal cum a fost decapitată conducerea statului şi că nu pot fi atraşi în jocuri politicianiste. Iar maghiarii se pare că au înţeles nevoia de stabilitate a ţării în perioada aceasta.

Sursa: RTV

Cu alte cuvinte cei peste 8 milioane de români care au fost la vot nu au înţeles nevoia de stabilitate a ţării şi se complac în jocuri politicianiste.

În al doilea rând, ca din întâmplare, azi a venit şi liderul UDMR Kelemen Hunor cu o declaraţie, în care afirmă că autonomia este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza.

Constituţia poate fi amendată, va fi amendată şi autonomia nu este împotriva statului român şi nu este împotriva statului unitar, a spus Kelemen.

Sursa: Gândul

Acum, să sintetizăm puţin şi să tragem concluziile. Marţi va avea loc şedinţa CCR în urma căreia se va lua o decizie în privinţa referendumului din 29 iulie. Schema de vot a Curţii este la ora actuală de forma 4-1-4. Şi mă tem că acel 1 indecis, domnule chestor, este un judecător maghiar, care trebuie convins de UDMR să se hotărască pentru a înclina balanţa în direcţia în care trebuie. Deci domnul Băsescu a făcut un mic aranjament, dând UDMR-ului speranţa că vechiul lor vis va fi îndeplinit, în sfârşit, dacă preşedintele suspendat îşi recapătă tronul de la Cotroceni. Iar vizita în secuime vine să întărească această promisiune.

0 păreri la “De ce îşi petrece Băsescu week-end-ul în secuime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge