Biserica rusă face un apel pentru apărarea religiei de atacuri

By | 7 septembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Credincioşii ar trebui să fie protejaţi de „trolli” prin lege, atât pe Internet, cât şi în viaţa reală, a spus reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse la Consiliul Europei.

„Din păcate, suntem deseori martorii trolling-ului in viaţa reală, sub forma unor diferite manifestări, acţiuni publice şi alte activităţi îndreptate împotriva comunităţilor religioase. Astfel de acţiuni au avut loc în mod repetat în Franţa, Italia, Spania, Norvegia, Rusia, Ucraina şi alte ţări”, a spus egumenul Filipp Ryabykh.

El a făcut aceste declaraţii la conferinţa anuală de la Durres, Albania, care a avut loc sub egida Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei.

Clericul rus a spus că prin trolling s-a referit la acea pătrundere în spaţiul altei persoane, de libertate personală, cu scopul de a provoca prejudicii maxime pentru persoanele cu puncte de vedere opuse. El a adăugat că, deşi numărul trollilor anti-religioşi a fost relativ mic, ei au lansat acţiuni cu un efect jignitor şi umilitor maxim.

„Există un nou val de interferenţă în spaţiul credincioşilor, care este protejat de legile privind libertatea de conştiinţă. Simbolurile religioase amplasate în diferite locuri, cimitire religioase şi locuri sfinte devin ţinte pentru astfel de infracţiuni”, a spus Ryabykh.

Preotul a mai spus la conferinţă că evenimentele de azi amintesc de atmosfera din trecutul ateu al fostelor ţări comuniste, precum şi al regimurilor naziste şi fasciste.

„Ştim din istoria sovietică, când, după ce au dat jos cruci şi au profanat sinagogi şi moschei au început să atace şi oamenii”, a spus el.

Sursa: RT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge