Sorin Oprescu o dă în populisme

By | 3 octombrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a declarat azi, în Comisia de industrii din Camera Deputaţilor, că a solicitat ANAF o listă cu veniturile bucureştenilor, astfel ca, familiile cu un venit pe cap de membru de familie mai mare de 2.000 – 2.500 de lei să nu mai beneficieze de un preţ subvenţionat la energia termică.

„Nu mai pot să fac faţă cu subvenţia, nu mai pot, nu mai am cum să subvenţionez şi sunt mulţi amărâţi care nu au bani. Am cerut de patru ani, să văd acum dacă se concretizează o listă cu veniturile (bucureştenilor, n.red.) de la ANAF şi dacă venitul este mai mare de 20 – 25 de milioane pe cap de familie să pot să-i pun să plătească 328 de lei, cât e acum gigacaloria la Bucureşti. De ce? Ca să pot să măresc paleta ălora care nu au bani. Nu e politic, e grija faţă de oameni”, a declarat Oprescu.

Sursa: pesurse.ro

Dacă în aparenţă, ideea ca cei care au venituri mari să nu beneficieze de subvenţii, pare a fi bună, în practică aceasta nu are niciun efect, având în vedere că numărul familiilor din Bucureşti care au venituri pe cap de membru de familie mai mari de 2.000 – 2.500 de lei este foarte mic, în raport cu cele care au venituri mici şi foarte mici.

Prin urmare efectul unei astfel de măsuri este doar unul de imagine, arătând bucureştenilor că primarului îi pasă de cetăţeni.

0 păreri la “Sorin Oprescu o dă în populisme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge