FMI iar ne sperie cu vremuri grele

By | 24 octombrie, 2012
Distribuie prietenilor!

De când îi ştiu pe ăştia de la FMI, întotdeauna au venit cu un rahat de bani, care nu au ajuns niciodată la bugetul statului, ne-au impus nişte măsuri şi condiţii cu efecte dezastruoase pentru ţară şi economie, după care tot ei au început să ne ameninţe că ne paşte criza, că situaţia se înrăutăţeşte şi că se apropie “vremuri grele”.

Am dat o căutare pe Google după expresia “fmi anunţă vremuri grele” şi am constat că asta anunţau şi anul trecut, şi acum 2 ani, chiar şi Emil Boc dădea semnale de alarmă că situaţia este tot mai nasoală. Cu alte cuvinte, atâta ştiu băieţii să facă, atâta fac.

Iar acum ce credeţi că anunţă FMI, pentru următoarea perioadă? Evident, vremuri grele!

FMI vede cinci riscuri importante pentru România: agravarea crizei din zona euro şi accelerarea dezintermedierii de către grupurile bancare străine, ambele cu probabilitate medie de materializare, dar cu impact ridicat; o reacţie negativă a populaţiei şi politicienilor faţă de reforme şi accesarea de fonduri UE sub aşteptări, care au şanse ridicate de realizare; blocarea accesului la pieţele financiare, cu şanse mici şi efect mediu.

Luând în calcul experienţa din 2008-2010, ar fi posibilă o scădere economică de 5%, în timp ce o depreciere de 15-20% a cursului de schimb ar afecta puternic portofoliile băncilor. În cazul agravării puternice a crizei euro, România ar putea avea nevoie de lichiditate de urgenţă şi ar putea fi necesară accesarea programului cu FMI.

Sursa: Cotidianul

Adică trebuie să mai împrumutăm nişte bani pe care Isărescu să-i dea la bănci, iar noi să facem iar foamea, ca să plătim datoriile.

0 păreri la “FMI iar ne sperie cu vremuri grele

  1. ChavaLito^

    urasc tot ce inseamna UE,FMI,Banca Mondiala,SUA!si dispertuiesc toate ziarele online cand i aud ca titreaza ‘Expertii FMI’ ce experti frate,toate tarile care au fost nevoite sa apeleze la ei si doar prin sfaturi au ajuns in colaps economic,argentina acum 10 ani grecia portugalia spania si in viitor italia franta .. toate tarile care au dus-o si o duc bine sunt cele care nu au avut niciodata legaturi cu FMI BM sau SUA (Elvetia Canada Israel Luxemburg) de ex. si am observat ca in ciuda protestelor din tarile astea care au fost ‘imprumutate’ parca sunt obligate sa isi respecte politicile de austeritate. si am ajuns la concluzia ca politicile alea de limitarea deficitului bugetar si datoriei publice au un scop precis,ca sa fie dezinstrualizate tarile respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge