În vremuri de criză averile bogaţilor au crescut

By | 23 iunie, 2013
Distribuie prietenilor!

Cuvântul la ordinea zilei, cel puţin în ultimii 5 ani, a fost CRIZA. Toţi a trebuit să stăm cuminţi şi să acceptăm salarii mai mici, preţuri mai mari, datorii mai multe, îndatorarea la FMI şi bănci a statului în numele nostru, reduceri masive de locuri de muncă, falimente de companii, privatizări, vânzări, închideri de şcoli şi spitale, un cod al muncii în defavoarea salariaţilor, toate acestea şi multe altele pentru că e criză şi nu avem ce-i face, economia trebuie stabilizată şi relansată.

Dar uite că, în loc să se întâmple cum ar fi normal în cazul unei crize, adică toată lumea să sufere, în timp ce marea majoritate sărăceşte şi îndură tot felul de neajunsuri, cei bogaţi se îmbogăţesc şi mai tare. Asta arată că nu avem de-a face cu o criză economică, ci cu un transfer de bogăţie dinspre public spre privat, ceea ce înseamnă de fapt un jaf.

Averea milionarilor lumii a crescut în 2012 cu 10%, iar numărul acestora a ajuns la 12 milioane, cu 9,2% mai mult decât în 2011, arată World Wealth Report, realizat de RBC Wealth Management şi Capgemini.

Potrivit lui Martin Dieussaert, de la Capgemini, este surprinzător că numărul bogaţilor lumii a crescut cu aproape 10% în “aceste vremuri de criză şi sărăcie”.

Aceşti milionari şi miliardari posedă în total 46,2 trilioane de dolari – de peste trei ori mai mult decât întregul PIB al SUA. Au intrat în acest top persoanele care dispun de active mai mari de un milion de dolari, excluzându-se din calcul “consumabilele”, precum automobilele. Au cunoscut o creştere cu 11% a averii şi cei care deţin averi de peste 30 de milioane de dolari – sunt 111.000 de asemenea persoane în întreaga lume.

Sursa: Cotidianul

O părere la “În vremuri de criză averile bogaţilor au crescut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge