Americanii îl laudă pe Băsescu pentru că s-a împrietenit cu ruşii

By | 22 iunie, 2013
Distribuie prietenilor!

Vă mai amintiţi ce strigau, ca din gură de şarpe, băsiştii, în campaniile pentru referendum şi pentru alegerile parlamentare de anul trecut?! Propaganda băsistă puturoasă susţinea că USL vrea să „ducă ţara în Rusia” şi că, dacă votezi cu USL, ne vom întoarce la comunism.

După care a venit Traian Băsescu şi spus că, atât timp cât va fi el preşedinte, România va avea o singură direcţie: Vestul.

Şi uite că acum vin americanii şi îl laudă pe domnul aşa-zis preşedinte al României pentru că a „dezgheţat” relaţiile cu Rusia. Totuşi, spre deosebire de alte state, care au cerşit în genunchi bunăvoinţa „Unchiului Vania”, Băsescu s-ar fi comportat precum fata mare la măritat, care se lasă greu la aşternut. Adică a aşteptat ca Rusia să facă primul pas.

”În primul rând, Băsescu nu a făcut greşeala de a iniţia ‘resetarea’ relaţiilor Rusia-România. În schimb, a aşteptat răbdător ca Moscova să facă prima mişcare, dacă nu să ‘reseteze’, cel puţin să dezgheţe relaţiile”, apreciază James Town Foundation. În al doilea rând, Băsescu s-a arătat un preşedinte pro-american, iar în al treilea rând, şeful statului român a reuşit să depăşească criza politică din 2012, chiar dacă Moscova a forţat debarcarea acestuia prin atacuri precum cele ale Vocii Rusiei.

Sursa: DCNews

Băsescu a declarat public, într-o conferinţă de presă că ar merge oricând la Moscova, dar deocamdată duce lipsă de invitaţii. Deci, dacă ar fi să ne exprimăm conform propriilor cuvinte, domnia sa este în momentul de faţă, precum cândva regele Mihai, „slugă la ruşi”.

Se pare însă că avem o problemă. Dacă România a avut până în prezent o singură direcţie, spre Vest şi acum Băsescu i-a mai adăugat una, în direcţie opusă, conform legilor mecanicii, ţara noastră va sta mai mult pe loc.

Oricum, cred că americanii ar trebui să-i acorde lui Ion Iliescu cel puţin o medalie de onoare, pentru merite deosebite în întreaga carieră politică. Păi, dacă Băsescu a fost toată viaţa pro american şi acum vinde ţara la ruşi, Iliescu a fost toată viaţă pro sovietic şi a vândut ţara la americani! Deci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge