Ce cadouri ne-a mai lăsat FMI sau Guvernul e o cârpă

By | 29 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Azi se încheie vizita delegaţiei FMI în România şi m-am gândit să fac o listă cu ultimele „cadouri” pe care ni le-au făcut „asasinii economici” pentru care lucrează Guvernul României.

Nu ştiu dacă opinia publică a fost pusă la curent cu toate, mai mult ca sigur că nu, dar până acum am reuşit să identific trei mari şi late:

Începând cu 1 martie va fi introdusă coplata la serviciile medicale din spitale. Vom plăti mai mult pentru aceleaşi servicii, fără să ni se explice clar la ce vor fi folosiţi aceşti bani.

Articolul de lege care ar putea duce la eliminarea clauzelor abuzive din toate contractele de credit, nu va fi pus în aplicare. Asta pentru că guvernul Ponta s-a angajat ferm în faţa FMI să nu deranjeze cumva jaful bancar practicat în România.

Guvernul a promis FMI că se va asigura că primăriile cu datorii vor majora taxele locale cu 16%. Dacă vă amintiţi, iniţial Ponta spusese că majorarea este la latitudinea administraţiei locale, iar Sorin Oprescu declarase că în Bucureşti taxele nu se vor majora. Acum, după ce au primit ordin de la împărăţie, s-au sucit. Din câte am înţeles s-a dat, sau se va da şi o ordonanţă de urgenţă în acest scop.

După cum vedeţi, orice guvern ar veni la conducerea ţării, el nu este altceva decât o marionetă, o cârpă de şters pantofii, pentru cei care dictează în România şi ne impun cu forţa legi şi măsuri în funcţie de interesele lor. Evident, vorbim aici de FMI, UE şi BM.

O părere la “Ce cadouri ne-a mai lăsat FMI sau Guvernul e o cârpă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge