Sfânta Mica de la „Abracadabra”

By | 18 martie, 2013
Distribuie prietenilor!

Michaela Niculescu era în urmă cu mai mulţi ani unul dintre micii actori de la de mult apusa emisiune pentru copii „Abracadabra” difuzată la Pro TV. Colega ei, Dana Rogoz a devenit între timp o cunoscută vedetă de televiziune, fiind răsfăţată frecvent de revistele mondene şi adesea distribuită în seriale, telenovele sau emisiuni TV.

După ce a crescut, Mica a urmat o cu totul altă carieră, iar telespectatorii, copii sau adulţi, cam uitaseră de ea. Eu personal mi-am adus cu greu aminte cine era şi ce rol juca în emisiunea lui Marian Râlea.

Iată însă că tragedia declanşată de boala care a răpus-o în final, mult prea devreme pentru o femeie atât de tânără, a oferit presei de doi bani de la noi ocazia să creeze un nou fenomen naţional şi o adevărată telenovelă mediatică, care spre final a atins cote inimaginabile ale prostului gust.

După ce ni s-a transmis aproape în timp real, prin ştiri din jumătate în jumătate de oră, evoluţia bolii fetei, reacţii ale tatălui, ale foştilor colegi de emisiune şi vedetelor autohtone, opinii ale medicilor despre starea ei de sănătate şi de posibilităţile de vindecare, iar după moartea sa mesaje de compasiune şi regrete că nu a putut fi salvată, a venit şi ziua înmormântării.

Ei bine, în acest punct, exagerările, care frizează absurdul, depăşesc deja orice limită. Ieri a apărut o ştire pe Libertatea, care spune că la înmormântarea Micăi a apărut pe una din fotografii o lumină care pare să fie un semn divin.

Dacă te uiţi la respectiva imagine, chiar dacă nu eşti un fotograf profesionist, sau măcar unul amator, îţi dai seama imediat că e vorba de o reflexie a luminii soarelui în lentilele obiectivului aparatului foto, cunoscută în lumea fotografiei şi a graficii ca efect “lens flare”.

Dar pentru jurnaliştii disperaţi după audienţă, povestea a căpătat deja accente mistico-religioase, fiind practic gata să o propună pe Michaela Niculescu pentru canonizare… Sfânta Mica de la Abracadabra.

Ironia soartei face ca fosta mică vedetă să nu fie câtuşi de puţin o fire religioasă. Dacă intraţi pe profilul ei de Facebook, veţi vedea că la rubrica orientare religioasă a trecut “complexly atheistic”, adică, mai pe româneşte, ateistă într-un mod complex.

Deci, dacă prin absurd ar fi canonizată, am avea, în premieră mondială, prima sfântă ateistă din istoria omenirii!

2 păreri la “Sfânta Mica de la „Abracadabra”

  1. iulian

    la accesarea linkurilor din blog tot apare o pagina albastra blocata (adf.ly cred) de addonul meu – no script. De ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge