UE vrea exploatarea gazelor de şist fără consultarea populaţiei

By | 28 decembrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Cea mai bună dovadă că UE este o structură creată cu scopul de a servi interesele corporaţiilor este aceea că adoptă întotdeauna legi şi reglementări care facilitaează afacerile multinaţionalelor în dauna comunităţilor locale şi a cetăţenilor.

Exact asta se întâmplă şi acum, când aşa-zişii reprezentanţi ai statelor UE vor să permită companiilor de profil exploatarea gazelor de şist fără consultarea populaţiei, iar evaluările impactului de mediu să fie mult mai blânde.

Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene (UE) au propus, în a doua parte a lunii decembrie, modificarea Directivei privind Impactul de Mediu, în aşa fel încât să avantajeze companiile extractoare de gaze şi petrol de şist în UE.

Noile reglementări în domeniu ar exclude evaluarea obligatorie a impactului asupra mediului. De asemenea, se propune eliminarea recomandării prin care companiile trebuie să informeze în avans comunităţile afectate de exploatări şi să obţină aviz pozitiv de la toate instituţiile centrale şi locale.

Sursa: Libertatea

4 păreri la “UE vrea exploatarea gazelor de şist fără consultarea populaţiei

  1. Pingback: stiri | Daciana

  2. red

    populatia nu este consultata niciodata nicaieri pt nimic. c.ar fi altfel pe undeva cred doar romanii care traiesc in mod tgraditional din vise si inchipuiri.

  3. Pingback: UE vrea exploatarea gazelor de şist fără consultarea populatiei | .::: CALIN ADRIAN :::.

  4. Pingback: Uniunea Europeană nu dă doi bani pe cetățenii săi,UE vrea exploatarea gazelor de sist fara consultarea populatiei | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge