Statul român jefuieşte până şi oamenii străzii

By | 28 ianuarie, 2016
Distribuie prietenilor!

Pe vremea regimului comunist, să vezi oameni căutând prin gunoaie era un lucru foarte rar. Şi chiar şi atunci când vedeam asta, pe vremea când eram copil, era vorba doar de nişte ţigănci cu fuste lungi, înflorate şi multicolore, care se ocupau cu aşa ceva, pentru că acesta era modul de viaţă pe care comunitatea lor îl alesese, nu pentru că Statul comunist nu ar fi oferit alternative de integrare în societate.

Azi, oameni de toate vârstele şi sexele cotrobăie prin gunoaiele oraşului practic non-stop. De dimineaţă şi până seara, chiar şi mult după miezul nopţii, indiferent de vremea de afară, aud zgomotul produs de capacele pubelelor de gunoi din faţa blocului şi de PET-urile călcate în picioare de oamenii străzii care le adună pentru a le vinde la centrele de reciclare.

Aceşti oameni nu se ocupă cu aşa ceva pentru că sunt puturoşi şi nu vor să muncească, ci pentru că nu mai au altă posibilitate de a-şi câştiga traiul.

Şi în ciuda sărăciei tot mai accentuate din rândul populaţiei şi a lipsei oricăror posibilităţi pentru un trai decent pentru milioane de români, Statul, acum capitalist, a devenit tot mai lacom şi mai criminal cu propriii cetăţeni. După ce nişte băieţi isteţi s-au gândit să oblige şi oamenii FĂRĂ VENITURI să plătească contribuţii la sănătate, acum, în unele oraşe, poliţia confiscă PET-urile adunate de oamenii străzii, lipsindu-i pe aceştia şi de ultima posibilitate de a câştiga câţiva lei pe zi.

Poliţia locală din Târgu Mureş a confiscat de la oamenii străzii peste două tone de sticle de plastic care provin, spun ei, din tomberoanele speciale pentru colectarea selectivă a deşeurilor. În România, în ultimă instanţă, dacă eşti mai puţin norocos şi nu vrei să trăieşti din furturi şi tâlhării, eşti practic condamnat la moarte prin înfometare! 🙁

2 păreri la “Statul român jefuieşte până şi oamenii străzii

  1. dans

    am avut speta aceasta in Bacau. Gunoiul apartine firmei de salubritate prin contractul de salubritate. Sa zica merci ca nu i-au acuzat si de furt, ca asta se intimpla daca esti tare in clanta. Si de ce sa nu faca un ban bun firma de salubritate din reciclarea PET-urilor?
    Cit despre zgomotul, imprastierea gunoaielor si cararea lor prin tot orasul a carucioarelor cu deseuri, ce parere aveti.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge