Băsescu se cam încurcă în cifre

By | 23 septembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Aseară Traian Băsescu a apărut la B1 TV, televiziunea care înseamnă pentru el, dintr-un anumit punct de vedere, ceea ce Realitatea TV înseamnă pentru Sorin Ovidiu Vântu. Ca de obicei, preşedintele ţării a apelat la trucul său preferat în astfel de ocazii, acela de a face pe omul bine informat, care vorbeşte pe bază de cifre exacte. Aşa că şi-a pus ochelarii a scos pixul, foaia de hârtie şi a început să abereze.

A spus, de exemplu, că cifra celor care sunt asistaţi social de stat a ajuns, în 2008, la 13,9 milioane (mai târziu a spus 13,2 milioane), fără a lua în calcul pensionarii. Am făcut şi eu o socoteală simplă, de amator şi am constatat că, dacă aduni la cei 13,9 milioane de asistaţi, cei 6 milioane şi ceva de pensionari şi scazi cei aproximativ 2 milioane de români plecaţi la muncă în străinătate, nu mai rămân practic persoane care muncesc în România. Lucru care este total neadevărat şi nesustenabil din punct de vedere economic.

Mai este apoi problema copiilor. Băsescu nu a precizat dacă aceştia intră la categoria asistaţi social, sau nu. În primul caz e ridicol să susţii despre copii că sunt asistaţi de stat, deoarece copiii sunt întreţinuţi de părinţi, iar alocaţia pe care o primesc de la stat este o ruşine şi o mizerie. În al doilea caz ar însemna nu numai că nu mai există o singură persoană în România care munceşte, dar nici măcar nu mai iese la socoteală populaţia României, care este în prezent cam de 20 de milioane de locuitori. Cu toate astea Băsescu susţine că sunt 3,5 milioane de salariaţi în mediul privat „care ne susţin pe toţi”, inclusiv pe cei de la stat. Prin urmare socoteala preşedintelui Băsescu seamănă cu cea a lui Pristanda din „O scrisoare pierdută”.

Am mai remarcat şi faptul că marinarul se contrazice singur, chiar în timp ce vorbeşte. Prima dată a spus că anul trecut România a împrumutat 11 miliarde şi ceva de euro doar pentru acoperirea deficitului bugetar, iar după câteva minute a repetat afirmaţia spunând că suma este de peste 12 miliarde de euro. La valoarea lui, ce mai contează un miliard de euro în plus sau în minus?


Traian Basescu la B1TV I
Vezi mai multe video din politica

2 păreri la “Băsescu se cam încurcă în cifre

  1. cumnatu'

    ne-a aburit fredy dansatorul pana nu am mai inteles nimic,cred ca venise de la o degustare de lichide spirtoase tari ca o luase razna tare de tot.personal ce ma intrigat cel mai tare e faptul ca sa referit la vantu si voiculescu cu numele de cod si a acentuat asta.pai bine mai nea fredy,stie toata lumea ca tu esti primul securist al tarii.asa ceva nu se face intre colegi, ati mancat o paine impreuna ce naiba?pe sistemul perversei de sub tg. ocna sunteti tovarasi sau nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge