Traian Băsescu sprijină pe faţă Noua Ordine Mondială

By | 11 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Ieri Traian Băsescu a avut o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel şi la final a declarat că România îşi menţine obiectivul aderării la zona euro pentru 2015.

„Ne menţinem obiectivul – şi îi rog pe ziarişti să nu zâmbească – de a intra în zona euro în 2015”, a spus şeful statului. „Nu credem într-o Europă fragmentată”, adăugat Băsescu, precizând că „un proces de integrare accelerată” reprezintă „soluţia de a ne afla la pupitrul de comandă a globalizării”.

Sursa: Gândul

Nu este pentru prima oară când Băsescu se declară un susţinător aprig al planurilor de globalizare  şi de desfiinţare a statelor naţionale, în trecut el invocând de mai multe ori necesitatea înfiinţării Statelor Unite ale Europei, fapt ce presupune “masive cedări de suveranitate”.

Pentru preşedintele României nu contează poporul român, nu îi pasă de suferinţele, pierderile şi privaţiunile la care cetăţenii pe care îi reprezintă ar fi supuşi, suplimentar, în cazul adoptării monedei euro de către ţara noastră. El vrea doar să se se afirme în faţa puterilor străine pe care le slujeşte cu credinţă.

În condiţiile în care mai multe ţări au renunţat la planul de aderare la zona euro, pentru a nu avea soarta Greciei, altele încearcă cu disperare să iasă, iar altele nu au adoptat euro niciodată şi trăiesc foarte bine, noi ardem de nerăbdare să ne “integrăm”.

Nu ştiu ce este în mintea domnului Băsescu  atunci când vorbeşte despre procesul de “integrare accelerată” şi “soluţia de a ne afla la pupitrul de comandă a globalizării”. Crede domnia sa cumva că odată cu trecerea la moneda euro salariile românilor vor sări de la 200 – 300 de euro cât sunt acum, la cele câteva mii cât este media europeană? În schimb preţurile la produse şi servicii se vor dubla sau se vor tripla, aşa cum s-a întâmplat şi în celelalte state, aflate la începutul adoptării monedei unice europene.

Pe urmă cine vor fi cei aflaţi la “pupitrul de comandă”? România ca stat, preşedintele ei aflat vremelnic la putere?! E clar că la pupitru se vor afla mereu cei care controlează din umbră economia, guvernele şi organizaţiile internaţionale, sau în orice caz statele puternice şi avansate ale Uniunii, nu un stat fost comunist, aflat la periferie şi cu o economie aproape distrusă.

Orice persoană care se pricepe puţin la economie şi nu este idioată sau ticăloasă poate înţelege şi explica ce înseamnă ca un stat european să adere la zona euro. Prin adoptarea euro ca monedă oficială, statul respectiv pierde total şi definitiv controlul asupra economiei naţionale, deoarece, pierzând dreptul de a tipări bani, este obligat, de câte ori are nevoie de capital, să recurgă la împrumuturi, ajungând la îndatorare eternă în condiţii impuse din afară şi în final la soarta Greciei şi a statelor care o vor urma.

Deci, în beneficiul cui doreşte Băsescu să realizeze aderarea României la zona euro?

5 păreri la “Traian Băsescu sprijină pe faţă Noua Ordine Mondială

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Asta cu soluţia e o întrebare tipic românească! Noi tot timpul aşteptăm soluţii. Numai că soluţiile la problemele colective nu pot fi găsite de fiecare persoană în parte. România are nevoie de lideri care să ţină cu poporul pe care îl reprezintă, dar în lumea globalizată de azi, unde totul este bazat pe corupţie, liderii care ţin cu poporul lor sunt fie înlăturaţi, fie eliminaţi fizic. Soluţia o ştie doar Dumnezeu.

  2. Pingback: Întrunirea mafioţilor. Basescu, intalniri cu directorul general Chevron Europe, vicepresedintele ExxonMobil si directorul general Petrom | .::: CALIN ADRIAN :::.

  3. ger

    Articolul este mai vechi, dar nu conteaza, deoarece problemele sint tot alea! Romania nu are lideri sau elita! Cine sa fie?! Adunatura de tarani prosti, ridicati din pleava satelor, dupa 45 si intelectualii fuduli, in mare parte alogeni? Coldea, Basescu, Ponta, Luluta, Lazar sint toti tarani plini de frustrari si complexe de inferioritate care-i determina sa se razbune pe oricine. Asta au facut in anii 50 si asta vor face mereu ascunsi in spatele strainilor. Astia nu stiu altceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge