Băsescule, acuma ne tromboneşti şi cu aurul?

By | 23 august, 2011
Distribuie prietenilor!

Aseară Traian Băsescu a acordat un interviu postului naţional TVR, direct din vila lui Ceauşescu de la Neptun. Ca de obicei şi-a lansat fumigenele şi înţepăturile sale, cu care ne-am obişnuit deja, dar printre toate acestea a spus şi câteva lucruri care mi-au produs un fior rece pe şira spinării:

Eu aş vrea să văd începută exploatarea aurului de la Roşia Montană dintr-un singur motiv… Noi avem nevoie de acest aur pentru a-l duce în rezerva Băncii Naţionale. Cred că incertitudinea viitorului obligă orice stat care poate să-şi consolideze rezervele de aur… România are în momentul de faţă 103 tone aur în rezervă şi cred… cred că din exploatare în teritoriul naţional ar trebui să ne ridicăm rezerva cel puţin la 200 de tone de aur în următorii ani.

Ce face?!!! STOP! REWIND! Deci aurul de la Roşia Montană va ajunge în rezerva BNR?!!! Păi să ne uităm pe site-ul oficial al RMGC şi să vedem ce scrie acolo despre beneficiile statului român:

Planul de afaceri al proiectului minier prevede beneficii totale de peste 4 miliarde de dolari pentru economia României.

Dintre aceştia, 1,8 miliarde USD vor intra direct la bugetul de stat. Aceste fonduri sunt constituite din dividendele obţinute de statul român, care deţine 19.3% din acţiunile companiei RMGC, redevenţe plătite de RMGC, precum şi alte taxe şi impozite achitate direct către bugetul statului, local, regional şi naţional.

Restul de 2,4 miliarde USD reprezintă bani cheltuiţi în România pentru resurse umane, construcţii, energie electrică, materiale, transport, reactivi, piese de schimb şi altele. Aceste sume reprezintă o investiţie directă în economia României şi vor ajunge la forţa de muncă, întreprinzătorii şi companiile româneşti ce vor furniza produse şi servicii pentru RMGC, în faza de construcţie şi cea de operare.

Putem observa aici o parşivenie a canadienilor, care scad din profitul unui acţionar (statul român) cheltuielile firmei, lucru care total incorect şi ilegal.

Conform aceluiaşi site, veniturile totale ale afacerii de 7,5 miliarde USD, vor fi obţinute din vânzarea aurului extras de la Roşia Montană. Deci, de unde aur pentru rezerva BNR???

Acum sunt ferm convins de viclenia şi perfidia cu care preşedintele îşi pregăteşte declaraţiile publice. Şi acest lucru mă îngrozeşte! Bineînţeles că aceste declaraţii false pot convinge mai ales oamenii simpli care nu gândesc prea mult şi care pot fi păcăliţi la alegeri cu o sticlă de ulei, o pungă de zahăr, o mătură sau o pereche de cizme de cauciuc. Problema este că ei sunt majoritatea în România şi impactul unor declaraţii făcute pe postul naţional are asupra lor un rol hotărâtor în ceea ce priveşte soarta ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge