Ia democraţie de la Băsescu!

By | 20 ianuarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Ceea ce mă stăpâneşte în momentul de faţă este o imensă dezamăgire şi un profund sentiment de dezgust. Sunt ferm convins că democraţia a murit în România, în cazul în care ea a existat vreodată. Cred că sistemul în care trăim acum este primul experiment reuşit de instaurare a Noii Ordini Mondiale: o sinteză perfectă între fascism şi comunism, oferită sub aspectul unei false libertăţi democratice.

După ce cu aproximativ o oră înainte, M.A.I. anunţase pe canalele de televiziune că nu va folosi forţa împotriva manifestanţilor din Piaţa Universităţii, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, a transmis un comunicat în care făcea un apel la autorităţile române şi la protestatari să nu recurgă la violenţă.

La doar câteva minute mai târziu au început violenţele şi intervenţia în forţă a unui imens dispozitiv de jandarmi, care s-a terminat cu arestări şi cu împrăştierea celor câteva mii de oameni din piaţă, într-un timp foarte scurt.

Mesajul americanilor a fost cam aşa:

„Avem ţări în Europa şi în lume care se confruntă cu reacţiile oamenilor provocate de anumite măsuri de austeritate pe care guvernele au fost nevoite să le ia din cauza crizei financiare”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Victoria Nuland.

„Susţinem dreptul persoanelor din toată lumea la protest şi la exprimarea punctului de vedere în manieră paşnică, dar facem apel atât la manifestanţi cât şi la autorităţi să se abţină de la orice utilizare a violenţei”.

Sursa: Realitatea

Vasăzică câteva mii de oameni care au în mâini doar cartoane şi cearşafuri, pe care au scris mesaje şi lozinci adresate puterii, îi spun în cor lui Traian Băsescu că nu îl mai vor ca preşedinte şi acesta cere aprobare de la stăpânii săi, care l-au pus să dijmuiască ţara, pentru a trimite peste aceşti oameni inocenţi o armată de brute echipate cu apărătoare pentru mâini şi picioare, cu căşti, scuturi, bastoane şi lansatoare de grenade lacrimogene, ca să însceneze o nouă diversiune, folosită apoi ca pretext pentru a-i ciomăgi, urca în dube şi a-i împrăştia ca pe iepuri.

“Marele Licurici” îi transmite public un mesaj codificat care s-ar traduce cam aşa: “Bine prea umilă slugă, ciomăgeşte-ţi şi aleargă-ţi cât vrei “viermii” şi “ciumpalacii”, dar fă-o cu blândeţe, ca să nu se supere fratele mai mic UE că îi stricăm falsa imagine de democraţie!”

În acest timp opoziţia comentează timid pe la posturile de televiziune… Puteţi spune că în România e orice la ora actuală, numai democraţie nu!

PS: După cum se poate observa, în citat madam Nuland spune, “avem ţări în Europa”, deci recunoaşte pe faţă că anumite ţări din Europa sunt ale lor. Şi aceste ţări sunt afectate de măsurile de austeritate pe care le-am impus noi, imperiul american, promotorul Noii Ordini Sclavagiste Mondiale.

5 păreri la “Ia democraţie de la Băsescu!

  1. Alex

    Poate cand zicea vierme se gandea la trupa Animal X, soparlele fiind turnatorii, si hienele-restul populatiei, cu reactii de genul: eu eram primul la coada, magazinul este inchis, avem dar va costa mai mult, iti oferim servicii dar fara raspundere […] Lista poate continua, in fond suntem un popor plin de bolnavi la mansarda. Pensionarii o duc rau, dar vrei sa stii cati dintre ei si-au internalizat discursul comunist? Cati dintre ei se lauda ca dintr-o pensie de 500lei sunt la zi cu facturile, si mai pun si de-o parte? Astia sunt oamenii tuturor sistemelor, obisnuiti in perversitatea lor masochista sa linga opinca de pe capul lor. Nici conservatorism nu e, cel putin nu asumat rational, autentic, ci doar mimetism.
    Inteleg sa ne batem joc de noi, dar nu pricep de ce mai facem copii? Speram ca va fi mai bine, nu? Si ca sa ne scoatem, le bagam si copiilor aceleasi constructe mentale in cap.

  2. Maria

    Acea o mie de români (sau mai mulți sau mai puțini)care merg zi de zi în Piața Universității și cărora nu le-a pierit curajul de-a înfrunta brutele și pe șeful lor criminal, Băsescu, sunt eroii noștri de astăzi,nu mi-e teamă că folosesc cuvinte prea mari, căci,așa cum pe bună dreptate Dvs.v-ați exprimat revolta, pe care o împărtășesc în totalitate,acești oameni se pot aștepta la orice din partea autorităților, în prezent sau în viitor.Cu atât mai mult cu cât – exceptând ziua de ieri, deși suntem milioane de nemulțumiți, numărul lor rămâne constant,atât în București cât și în celelalte orașe în care oamenii ies în stradă.Dacă acest număr relativ mic de demonstranți ”au băgat” spaima în autorități,obligându-i în acest fel să revină asupra unor măsuri nedemocratice,inclusiv în nedemna Curte Constituțională,(ultimul cuvânt îl mai scriem din inerție,căci nu-i mai definește demult timp pe majoritatea celor de acolo,slujbași politici ai lui Băsescu!)care n-a îndrăznit încă să dea liber comasatelor, ce s-ar întâmpla însă dacă în stradă ar ieși mult mai multi oameni ?
    Felicitări pentru acest articol,ați expus cu fidelitate crunta realitate pe care o trăim!Am același sentiment de dezgust profund pentru felul în care jandarmii,la ordin, apără în fiecare seară ”democrația” din România,făcând publice doar aspectele ce convin autorităților nu și abuzurile,eschivându-se de fiecare dată să le prezinte public,deși acestea sunt evidente și relatate de către unii dintre cei care au avut de suferit.Suntem aburiți cu ”vom face”, ”vom drege” și aceeași povestea se repetă în fiecare zi.

  3. Maria

    Și în cazul Roșia Montană vor invoca faptul că nu au fost bine informați,așa cum au făcut,cu atâta nesimțire și tupeu nemărginit în cazul legii sănătății? Pentru guvernanți ar putea oare să existe o astfel de scuză?!

  4. Cami

    În faţa lui Dumnezeu însă nu vor avea nici o scuză, ci vor plânge amarnic. Atunci vor înţelege ei tot ceea ce refuză acum cu încăpăţânare:

    „Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?” (Matei 16:26).
    Cami´s last blog post ..CHEIA SI COMOARA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge