Puterea băsistă ameninţă cu anarhia

By | 19 ianuarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Chiar pe timpul mitingului USL, puterea aflată la conducere a început să pună în aplicare o strategie de propagandă ce urmăreşte să inducă opinia că, dacă ei vor pleca de la guvernare, în ţară se va instala anarhia şi va fi deschisă calea ascensiunii la putere a unor organizaţii extremiste.

Chiar în timpul desfăşurării mitingului –  care în treacăt spus, a fost unul destul de regizat şi prudent în ceea priveşte declaraţiile liderilor opoziţiei, care au împins în faţă mai întâi o serie de persoane publice din domeniul artei şi culturii – pe postul B1 TV au apărut o serie de comentarii care spuneau că protestatarii din Piaţa Revoluţiei resping orice soluţie politică şi contestă atât puterea, cât şi opoziţia şi acest lucru ar putea duce la instaurarea anarhiei şi ascensiunea la putere a unor partide extremiste, aşa cum s-a întâmplat în cazul Ungariei.

La scurt timp a părut în Evenimentul Zilei o ştire care anunţa că în Piaţa Universiăţii s-au format deja mai multe tabere între care au apărut dispute: tabăra Noua Dreaptă, tabăra pensionarilor şi tabăra “constănţenilor” (revoluţionarii lui Mazăre cu berete roşii).

Peste o mie de persoane se află la această oră în Piaţa Universităţii din Bucureşti, în a şaptea zi de proteste faţă de partidul aflat la guvernare. La un moment dat, în piaţă s-au format două tabere: pe partea cu Facultatea de Arhitectură – pensionarii împotriva membrilor Noii Dreapte, iar în faţa Teatrului Naţional – constănţenii împotriva revoluţionarilor şi a pensionarilor. În jurul orei 18.00, după ce a expirat autorizaţia acordată mitingului organizat de USL la Arcul de Triumf, câteva mii de manifestanţi au început să plece către Piaţa Universităţii. Tot la KM 0 s-au adunat, începând cu ora 18.00, şi membrii Asociaţia Suporterilor Români.

La această oră în Piaţa Universităţii situaţia este tensionată şi prevăd în această seară o reeditare a violenţelor din 15 ianuarie, având în vedere că, în afară de taberele menţionate mai sus, în piaţă au sosit şi o serie de suporteri ai unor echipe de fotbal, iar efective masive de jandarmi au făcut un cordon uman între taberele de manifestanţi.

Jandarmii, echipaţi cu scuturi şi căşti de protecţie, au format un cordon uman între protestatarii care au ocupat Piaţa Universităţii, unde la această oră circulaţia rutieră este complet blocată, şi cei care protestează pe treptele din faţa Teatrului Naţional Bucureşti.

Sursa: Realitatea

Sunt de acord că există pericolul instaurării anarhiei, a violenţei şi a extremismului în România, dar acest lucru va fi posibil numai cu sprijinul acţiunilor subversive ale serviciilor secrete de la noi sau ale puterilor străine şi ale celulelor teroriste subordonate acestora, care activează pe teritoriul ţării, sau se află în prezent în adormire.

Update:

se pregateste interventia in forta

3 păreri la “Puterea băsistă ameninţă cu anarhia

  1. Dan

    Anarhie nu va fi dar nici stat social, nu mai exista resurse indiferent de cate nationalizari viseaza unii sa faca. De fapt, abia de mai exista resurse cat sa onoreze obligatiile statului catre contribuabili (sistem medical, pensii, ordine interna).
    Sub pretextul socialului toti de la putere au furat bugetul de stat cu nemiluita; in fond nu pot fi acuzati asa tare, cand ai pe mana 35 miliarde euro anual pentru care nu dai nici o socoteala nimanui (poate cel mult prin ramanerea pe tusa 4 ani sau chiar intreaga viata), e greu sa rezisti ispitei. Nici macar Apple nu detine 35 miliarde de euro bani la dispozitia lor in fiecare an, si astia au o existenta de decenii si multa munca in spate.
    In strainatate furtul este mult mai mare, desi oamenii avand un alt nivel de trai il trec cu vederea mai usor. Sa furi de la un popor sarac insa e suicid curat, funia si sapunul cu care intreaga clasa politica s-a spanzurat.
    Ceea ce va urma in Romania si pe glob nu mai tine de ce vor dori oamenii, ci de economie mai mult. Un secol si mai bine de vrajeli si utopii spulberate, in urma carora umanitatea si-a consumat intreg capitalul (uman, material, financiar). Neintelegand ca resursele sunt limitate si ca nimic nu e gratuit pe lumea asta. Nici Basescu, nici USL-ii nu au nici o treaba cu asta si ce va urma, si cu atat mai putin masele. Gravitatia nu tine cont nici de imparati si regi.

  2. Dan

    Apropo, important in acest sens de urmarit cazul Ungariei, pt. cine crede inca faptul ca se poate organiza o societate dupa cum vor oamenii. Degeaba guvernul ungar vrea, ca NU ARE RESURSE. Cu toate nationalizarile. Furtul nu te ajuta niciodata sa te dezvolti, nu exista stat/afacere bazat(a) pe furt care sa nu fi sucombat mai devreme sau mai tarziu.
    PS: Ironic ca aceeasi oameni platiti de protestatari (presupunand ca sunt contribuitori la bugetul statului) sunt insarcinati acum cu abuzarea lor :P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge