Curtea Constituţională nu cunoaşte Constituţia?

By | 27 iunie, 2012
Distribuie prietenilor!

Citez din din comunicatul CCR de azi, emis în urma sesizării preşedintelui Traian Băsescu, privind conflictul cu Guvernul, referitor la nivelul reprezentării la Consiliul European:

În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte, generat de acţiunea Guvernului şi a primului-ministru de a-l exclude pe Preşedintele României din delegaţia care participă la Consiliul European în perioada 28-29 iunie 2012.

În exercitarea atribuţiilor constituţionale, Preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului. Această atribuţie poate fi delegată de către Preşedintele României, în mod expres, primului-ministru.

Sursa: Cotidianul

În toată Constituţia României nu există nici o referire la calitatea de “şef al statului” pe care ar avea-o preşedintele ţării. Cu acest atribut se auto-investeşte adesea doar Traian Băsescu în declaraţiile sale şi sintagma este reluată apoi de susţinătorii şi propagandiştii săi.

De aceea am mari rezerve în legătură cu profesionalismul judecătorilor care compun CCR, prin comunicatul lor arătând mai mult că sunt obedienţi “marelui cârmaci”, care îi conduce, decât analişti obiectivi şi imparţiali ai conflictului sesizat de preşedinte.

0 păreri la “Curtea Constituţională nu cunoaşte Constituţia?

  1. cumnatu

    O gasca de securisti ce Curte Constitutionala!

  2. coolnewz/Ratatouille

    ideea e ca are mai putina importanta ca se mai trezeste cite unul care mai „crede” el cite ceva.
    Cred că și CCR ar trebui să emită niște comunicate sub formă de benzi desenate.
    Hai să încerc eu să-ți explic deși sunt sceptic că voi fi suficient de elocvent 😀 Ești de acord că este o ierarhie cu primul om în stat, al doilea – președintele Senatului … etc …? Ei, primul om în stat = șeful statului.
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Da, dar …

  3. Dan Tănăsescu Post author

    @coolnewz/Ratatouille: Dacă ai avea un minim de cultură juridică ţi-ai da seama că ceea ce spui aici sunt doar tâmpenii.

  4. Alex

    Pentru intestine, merg banane cu lapte si cu inghetata. Pentru creier, Dumnezeu cu mila! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge