Vedeţi băi, că materialismul distruge iubirea?

By | 15 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Aş vrea să citească despre asta toţi ăştia care se dau de dreapta, patronaşi, capitalişti băsişti sau corporatişti vorbitori de romgleză, care au în cap toată ziua numai eficienţă, competitivitate, profit, deadline-uri şi alte tâmpenii; toţi aceia care cred că viaţa înseamnă să aduni borfeturi, gadgeturi, maşini şi să faci câteva excursii pe an în străinătate.

Cică nişte cercetători au făcut un studiu din care reiese că nu atât cuplurile în care unul dintre parteneri este cheltuitor şi celălalt este zgârcit au probleme şi riscă să se destrame, cât cele în care ambii sunt materialişti, dedicându-şi viaţa acumulării de bunuri.

Ceea ce s-a aflat prin intermediul acestui studiu însă e că acele cupluri în care măcar unul dintre soţi este materialist merg mult mai rău decât acele cupluri în care nici unul dintre soţi nu este materialist. „Ceea ce credeam noi când am pornit studiul, că cele mai proaste relaţii le au cuplurile antagoniste, formate dintre un econom şi un cheltuitor, s-a dovedit fals”, spune profesorul Carroll. Însă ceea ce nu a putut dovedi studiul este cum anume materialismul erodează o relaţie. Profesorul Carroll nu poate decât să enunţe câteva posibilităţi: „Una ar fi că materialismul îi face pe soţi să ia decizii financiare proaste, cheltuind mai mult decât îşi permit, îndatorându-se sau stresându-se unul pe celălalt din cauza banilor. Alta ar fi că soţii materilişti pur şi simplu nu acordă atâta atenţie relaţiei ca cei non materialişti, muncind prea mult sau fiind tot timpul în goana de a aduna lucruri”.

Mai multe pe Realitatea.net

O părere la “Vedeţi băi, că materialismul distruge iubirea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge