Conceptul de programare predictivă

By | 17 iunie, 2015
Distribuie prietenilor!

Termenul „programare predictivă” (predictive programming) îi este atribuit lui Alan Watt, scriitor şi cercetător în domeniul teoriilor conspiraţiei, originar din Scoţia şi stabilit în Canada. El defineşte acest concept astfel:

Programarea predictivă este o formă subtilă de condiționare psihologică prin intermediul mass-media pentru a familiariza publicul cu schimbările sociale planificate a fi puse în aplicare de către liderii noștri. Dacă și [atunci] când aceste modificări sunt puse în aplicare, publicul va fi deja familiarizat cu ele și le va accepta ca pe transformări naturale, diminuând astfel tulburările şi o posibilă rezistență publică.

Deci, este vorba de o formă de propagandă prin intermediul cinematografiei, televiziunii şi a literaturii, care urmăreşte să obişnuiască publicul şi să-l determine să accepte mai uşor agenda pe care elitele doresc să o impună omenirii, prin prezentarea în avans a unor transformări şi evoluţii în domeniul social, economic, politic, tehnologic etc. transformări care ar da naştere unei opoziţii din partea maselor şi unor tulburări sociale altfel greu de controlat.

Această metodă este aplicată încă din antichitate de pe vremea lui Platon, dacă ne amintim de tragediile antice sau de profeţii din Biblie, care anunţau evenimente viitoare, sau modelau conştiinţa publică în direcţia dorită, pentru a acceptau schimbările planificate de conducători.

2 păreri la “Conceptul de programare predictivă

  1. Marius

    Corect…asa cum nici romanele SF nu sunt ceea ce par a fi, asa nici filmele SF, nu sunt…nici altele…intr-un final, nimic nu e ceea ce pare a fi 🙂
    Interesant si de retinut ceea ce spune si Alan Watt ..

  2. Pingback: Conceptul de programare predictive | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge