Șmecheria cu fondurile europene

By | 19 mai, 2019
Distribuie prietenilor!

Cred că v-am mai spus despre asta, dar trebuie să reiau subiectul cu FONDURILE EUROPENE. Fondurile europene sunt o șmecherie prin care UE aduce beneficii băncilor și multinaționalelor. Atunci când UE spune că oferă fonduri europene, de fapt nu dă BANI pentru pornirea unui proiect ci DECONTEAZĂ costurile, după ce acesta a fost realizat.

Mai întâi, Statul sau beneficiarul privat al fondurilor trebuie să întocmească un dosar stufos și complicat, pe care UE trebuie să îl aprobe. După aceea proiectul trebuie realizat numai în condițiile impuse de UE, cu firmele ”recomandate” de UE și doar în domeniile acceptate de UE. De exemplu, dacă tu vrei să faci o fabrică de computere și UE zice că trebuie să faci parcuri și săli de sport la sate, tu trebuie să faci ce zice UE.

Acum vine și partea cu șmecheria. Statul sau privatul, pentru a realiza proiectul, trebuie să dețină o parte din bani și pentru restul, face un ÎMPRUMUT LA BANCĂ. După ce a realizat proiectul, bineînțeles în condițiile impuse de UE, îi sunt decontate din ”fonduri europene” costul, sau o parte din costul proiecului, DAR NU ȘI DOBÂNDA CARE TREBUIE PLĂTITĂ LA BANCĂ! Prin urmare, dacă Statul sau un privat accesează aceste fonduri, automat face DATORII LA BĂNCI! Și în cazul ”investițiilor” făcute de Stat o mare parte din bani intră în conturile unor multinaționale ”recomandate” de UE pentru a efectua lucrarea.

Acum cred că înțelegeți de ce PSD a făcut datorii în ultimii 2 ani, așa cum urlă propaganda coloanei a cincea. Dacă nu făcea datorii, nu putea ”absorbi” fondurile europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge